Foto: www.zajecar.info

Za sutra zakazana sednica Skupština grada Zaječara biće održana, ,ali bez prisustva javnosti i uz povećane mere bezbednosti. Nakon skupštine biće formirano Radno telo grada Zaječara za praćenje i preduzimanje mera u vezi pandemije virusa Covid-19.

 

Gradonačelnik Zaječara izjavio je da će sutrašnja sednica Skupštine grada Zaječara biti oddržana, bez prisustva javnosti i uz povećane mere bezbednosti, a u skladu sa odlukom Vlade Republike Srrbije o ograničenju okupljanja na 50 i manje osoba.

Ničić navodi da je održavanje sednice  neophodno radi normalnog funkcionisanja gradskog budžeta i javnih preduzeća i ustanova.

„Nakon odluke Vlade RS o ograničenju okupljanja na 50 i manje osoba, u zatvorenom prostoru, sutrašnja sednica Skupštine grada održaće se (pošto Skupština u punom sastavu broji 50 odbornika) bez prisustva javnosti, članova Gradskog veća i pomoćnika.
Svi učesnici Skupštine (predsednik, sekretar, odbornici…) biće u OBAVEZI da čitavo vreme nose zaštitne maske i rukavice, a pre i nakon održavanja sednice skupštinska sala će biti detaljno dezinfikovana.
O sprovođenju svih ovih mera staraće se, kako zakoni, Statut i Poslovnik nalažu, Predsednik Skupštine grada !
Održavanje sednice je neophodno radi normalnog funkcionisanja gradskog budžeta i JP i Ustanova.
Nakon sednice, shodno svojim ovlašćenjima, kao gradonačelnik, formiraću Radno telo grada Zaječara za praćenje i preduzimanje mera u vezi pandemije virusa covid-19 na našoj teritoriji.
Svima želim prijatno veče i pridržavanje uputstava u ovoj situaciji kako bi smo se što uspešnije izborili i sačuvali živote ! Živeli !“ – naveo je Ničić u svojo izjavi

Reklame