foto: facebook Boško Ničić

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, putem društvene mreže fejsbuk kazao je da nakon višemesečnog zastoja uzrokovanog, uglavnom, pandemijom virusa covid-19 i krize nastale u auto industriji, sutra u Zaječar, a nakon razgovora u Vladi RS, dolaze, na nastavak dogovora, vodeći ljudi kompanije “APTIV” zaduženih za buduću fabriku u našem gradu.

Prema njegovim rečima u radnu posetu, koja započinje u 11 sati razgovorima u kabinetu gradonačelnika, a nastavlja se razgovorima sa njegovim saradnicima zaduženim za ovaj projekat, dolaze: Luis Figueiredo (Portugalija) izvršni direktor, Martin Williams (R. Irska) menadžer programa, Jonathan Parkes /TBC/ (R. Irska) glavni projektant – menadžer gradnje i Karel Stransky /Colliers Int/ (R. Češka) direktor kompanije za upravljanje projektima.

„U toku sutrašnjeg dana kompanija EPS, na potezu IZ “Zapad”, započinje dugoočekivano izmeštanje dalekovoda, snage 35 KW, u dužini od 450 metara. Vrednost ovih, početnih radova na stvaranju preduslova za početak gradnje fabrike, iznosi preko 5.000.000- dinara“. ističe Ničić.

Danas su nadležna JKP dobila dozvolu za početak radova na izgradnji kanalizacionog kolektora i vodovodne infrastrukture koja će pratiti gradnju fabrike. Ostale infrastrukturne radove, pre svega energetske i saobraćajne infrastrukture, preuzela je Vlada RS.