foto: printscreen youtube t1
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić oglasio se putem društvene mreže fejsbuk gde je izneo stavove i mišljenja nadležnih institucija u vezi javnog prevoza u Zaječaru. Ugovorom o javno-privatnom partnerstvu tačno je definisan broj angažovanih autobusa, broj linija i pređenih kilometara te bi, što neki predlažu, dupliranje autobusa značilo krivično delo zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava i kršenja ugovora o JPP, objasnio je gradonačelnik.

Boško Ničić, objasnio je putem društvene mreže fejsbuk da grad Zaječar na osnovu na osnovu procenjene epidemiološke situacije (evidentno 7% inficiranih u odnosu na broj testiranih) nalazi u još “rovitom” epidemiološkom statusu i niko, od nadležnih, ne može i neće, da preuzme rizik puštanja II, III i IV faze javnog gradskog prevoza.

„Poštovani sugrađani, da se činjenice ne bi izokretale i stalno okretao gnev na, navodnu, samovolju Gradskog Štaba za vanredne situacije (čitajte najbolje mene) predočavam Vam stavove i mišljenja nadležnih institucija u vezi javnog prevoza. Zaječar se, na osnovu procenjene epidemiološke situacije (evidentno 7% inficiranih u odnosu na broj testiranih) nalazi u još “rovitom” epidemiološkom statusu i niko, od nadležnih, ne može i neće, da preuzme rizik puštanja II, III i IV faze javnog gradskog prevoza kao i odgovornist za HAOS, pošto je javni prevoz u Zaječaru besplatan, koji bi nastao oko toga ko može da uđe u autobuse u kojima, bez obzira na fazu, ne sme i ne može biti više od 30 putnika“ ističe Ničić.

Prema njegovim rečima ugovorom o JPP tačno je definisan broj angažovanih autobusa, broj linija i pređenih kilometara te bi, što neki predlažu, dupliranje autobusa značilo krivično delo zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava i kršenja ugovora o JPP.

„Stoga Vas, kao građane, molim da razumete da oni kojima ste poverili rukovođenje gradom itekako vode računa o vašim interesima i potrebama ali i o vašem zdravlju i poštovanju zakona ! Hvala Vam na razumevanju“istakao je on.

Ničić je objasnio i to da oni koji mu pišu da imaju roditelje, bake, deke …koji ne mogu, zato što im je onemogućen javni prevoz, da odu na pijacu, u grad po lekove i sl. podseća na odgovornost dece i društva prema starijima i nemoćnima te da je, još uvek, na usluzi zajednički call centar GU i CK Zaječar, i da deca volonteri i poverenici su na terenu, i da prestanak pandemije još nije proglašen samo su mere ublažene.