foto: facebook Boško Ničić

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, apelovao je opet na građane Zaječara da ne krše donete mere i da se pridržavaju propisa. Za nepoštovanje donetih mera od petka neće biti tolerancije od strane nadležnih službi i organa.

Prema njegovim rečima on već danima upozorava građane da još rano za opuštanje.

„Danima, kao čovek a ne kao nekakav “komandant”, upozoravam da je isuviše rano za opuštanje. Posebno sam juče, ne želeći lično da reagujem i glumim nekakvog “diktatora”, bio frapiran ponašanjem pojedinaca u popodnevnim i večernjim časovima“.- istakao je Ničić.

Prema njegovim rečima iako je jasno rečeno i potencirano, od strane struke iz republičkog KŠ, da se u šetnju izlazi uz obavezno nošenje zaštitne opreme (maske i rukavica), posebno kada se ne ide pojedinačno, na brojnim mestima, a posebno česmama, uočene su veće grupe među kojima su bili i oni koji nemaju nikakvu zaštitnu opremu.

„Takođe su se mnogi oglušili o naredbu o zatvaranju parkova, dečijih igrališta, rekreacionih centara “Popova plaža” i “Jaz” te da je park šuma “Kraljevica” otvorena samo do 16,00 sati.
Juče su primećene i osobe znatno mlađe od 65 godina koje su, koristeći zaštitne maske (kao pokrivalicu za lice), kršile zabranu kretanja (policijski čas) za lica mlađa od 65 godina u periodu od 18-05 sati“upozorava Ničić.

Ničić objašnjava da je verovatno neko, ko je propisao ovu meru nemešanja ove dve populacije, znao zašto to radi.

„Takođe Vas još jednom podsećam da 600 metara nije ni 1 km niti 2 km i da pola sata znači 30 minuta, a ne ni sat, ni dva, ni šest i da šetnja znači bukvalno šetnju, a ne priliku za obilazak prijatelja, rodbine, vožnju kolima i sl“.ističe on.

Ničić je još jednom apelovao zbog zdarvlja svih građana grada na Timoku, da ljudi ne krše propisane mere.

„Zbog zdravlja svih nas, a ne zato što je nekome drago da nekoga “kinji” i “iživljava se”, upozoravamo i molimo, mali broj onih koji krše propise, da to više ne čine, da poštuju, zbog sebe i onih koje vole, propisane mere, pošto od petka neće biti tolerancije od strane nadležnih službi i organa“- zaključio je Ničić.

Ničić je na kraju poručio da ova borba svih nas nije završena i moli sve, bez obzira na godine, da u njoj svi budu jedinstveni.

Reklame