Foto: Zajecar.info
Reklame

Nakon današnjeg obraćanja predsednika pokreta „Pobeda za naš grad“ dr Nenada Ristovića, reagovao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. On je upitao ako lekar demantuje svoje kolege epidemiologe, kome građani treba da veruju?

Foto: FB Boško Ničić

Gradonačelnik Zaječara se nakon današnje konferencije za novinare, dr Nenada Ristovića, oglasio putem društvene mreže fejsbuk.

„Posle ovoga, ne kao komandant ŠVS već kao običan građanin, pitam se ko je lud, a ko zbunjen“upitao je gradonačelnik.

On je kazao da kada lekar, kliničar, infektolog (leči obolele), demantuje svoje kolege epidemiologe (struka zadužena za procenu rizika, preduzimanje mera i praćenje epidemije) kome onda običan građanin da veruje i pita li se “šta bre ovi rade”.

„Da li je funkcija, na koju neko pretenduje po svaku cenu, važnija od “Hipokratove zakletve” i ima li, u ovoj situaciji, ovakvo politikantstvo ikakvog smisla“kazao je Ničić.

Podsećamo, predsednik pokreta „Pobeda za naš grad“ – dr Nenad Ristović kazao je danas da pojedini mediji proturaju vest da je Zaječar epidemiološka bomba. Prema njegovim rečima stanje u Zaječaru pokazuje da to nije tačno. On je podsetio da Zaječar nije proglašen za žarište u julu i avgustu kada je na dnevnom nivou lečeno više od četrdeset ljudi, i kada je bilo više od sto građana sa pneumonijom koji su lečeni u kućnim uslovima, i smatra da je neprimereno sada dizati paniku kod građana.