Foto: Boško Ničić

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da se privodi kraju posao na otvaranju nove „Robne pijace“. Pijaca će biti pod video nadzorom, a zakup će biti omogućen isključivo registrovanim STR i preduzetnicima. Buvljim pijacama i neregistrovanim prodavcima rad će biti onemogućen i sankcionisan.

Ničić je istakao da zahvaljujući, bukvalno, danonoćnom radu preduzeća koje je dobilo posao izrade prodajnih štandova i radnicima JKP “Timok-održavanje” privodi se kraju posao na otvaranju “Robne pijace” u Zaječaru na platou iznad javne garaže u Kursulinoj ulici.

„Sa 31. štandom (površine 7,5 m2) biće ovo sigurno jedna od najuređenijih robnih pijaca u Istočnoj Srbiji. Pijaca će biti pod dvadesetčetvoročasovnim video nadzorom a radno vreme će biti od 06,00-17,00 sati“.kaže Ničić.

Prema njegovim rečima zakup štandova biće omogućen isključivo registrovanim STR i preduzetnicima. Otvaranje pijace očekuje se u narednih 15 dana, a rad tzv. “buvljim pijacama” i neregistrovanim prodavcima biće onemogućen i sankcionisan.

Podsećamo, Naredba koju je doneo Štab za vanredne situacije marta meseca, da se pored zatvaranja pijace, naređuje JKP „Higijeni“ da ukloni tеzgе sa divljе buvljе pijacе prеko puta starе autobuskе stanicе, uznemirila je zakupce istih. Zakupci su bili uplašeni zbog naredbe uklanjanja tezgi, i pitaju se gde će prodavati robu kada se vanredno stanje završi. Boško Ničić je tada kazao da niko nikome neće onemogućavati rad i zaradu. Naprotiv, kao grad i GU, oni podstiču preduzetništvo.

Na 6. sednici Štaba za vanredne situacije grada Zaječara doneta je odluka o ukljanjanju tezgi koje se nalaze preko puta autobuske stanice u Zaječaru. Radnici JKP „Higijena“ u skladu sa odlukom 13. aprila započeli su uklanjanje tezgi. Vlasnici su strahovali za sopstvenu egzistenciju.