Boško Ničić, printscreen
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, najavio je potpunu rekonstrukciju kolovoza, trotoara, nove javne rasvete, autobuskog stajališta i dela atmosverske kanalizacije u Čupićevoj ulici u Zaječaru. Rok za završetak radova je bio 20. septembar, sada je pomereno 29. septembar.

On je putem društvene mreže fejsbuk kazao da će se rekonstrukcija obaviti do 29. septembra, što je za devet dana duži rok od prvo najavljenog.

„U periodu od petka, 18.09. u 06,00 h, pa do utorka, 29.09. do 23,00 h, izvršiće se potpuna rekonstrukcija kolovoza, trotoara, nove javne rasvete, autobuskog stajališta i dela atmosverske kanalizacije u Čupićevoj ulici u Zaječaru“ističe Ničić.

Prema njegovim rečima pošto će se radovi odvijati, radi bržeg završetka i otvaranja “LIDL”-ovog tržnog centra, u dve smene, ulica će u ovom periodu, čitavom dužinom, biti NEPROHODNA za bilo kakvu vrstu saobraćaja sem mehanizacije preduzeća koja obavljaju radove.

„Stanari kuća u ovoj ulici neće moći, ukoliko ne dislociraju svoja vozila van zatvorene zone, da koriste ulicu za prevoz, javni saobraćaj će biti preusmeren na alternativne pravce a vlasnicima lokala se preporučuje da za snabdevanje i isporuku robe iznađu alternativne pravce“- kaže on.

Grad Zaječar će, kao investitor, od izvođača radova zahtevati striktno poštovanje roka završetka radova kako bi se saobraćaj što pre uspostavio i vratio u normalu, dodaje gradonačelnik.

Tokom ovih radova “Capitol park” u Zaječaru obaviće radove na izgradnji trotoara sa leve strane ulice Đure Salaja u potezu izgradnje II. faze svojih objekata.

Podsećamo, 12. avgusta Ničić je kazao da rekonstrukcija dela ulice, uz sufinansiranje kompanije “Lidl”, a u potezu kafana “Dva brata” do Ustaničke ulice, sa kompletnom zamenom atmosferske kanalizacije, rasvetom, autobuskim stajalištem i trotoarima, obaviće se u periodu 1-20.09.2020. godine dok će svečano otvaranje objekta biti poslednje nedelje septembra ili prve nedelje oktobra meseca.

U subotu 12. septembra, znači 12 dana nakon obećanog roka počelo je sređivanje Čupićeve ulice.

Reklame