Most u Vratarnici, foto: Glas Zaječara

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, putem društvene mreže fejsbuk, kazao je da je dr Nenad Ristović manipulator, dok je profesor Dragan Petrović – Truća lažovčina. Do ovako teških reči došlo nakon pisanja profesora Petrovića, da je njihova lista kandidovanjem na izborima za MZ Vratarnica naterala vlast da konačno ukloni deponiju kod železničke stanice. Ničić opet pominje zajedničku akciju javnih preduzeća i SNS-a. Pavle Dimitrijević iz CRTE, kaže za portal Glas Zaječara da su ovakve akcije zbunjujuće za birače. 

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara kazao je da je profesor Dragan Petrović – Truća,  član stranke “stečajne mafije” DJB, i sada kandidat na listi dr. Nenada Ristovića slagao da su oni očistili deponiju.

„Profesor Ekonomske škole u Zaječaru Dragan Petrović “Truća”, član stranke “stečajne mafije” DJB, i sada kandidat na listi čuvenog manipulatora dr. Nenada Ristovića, za Savet MZ Vratarnica, objavljuje NOTORNU LAŽ da su oni očistili “divlju deponiju” u Vratarnici.
Ovakvo “kićenje tuđim perijem” nije ni čudo od “čoveka” koji je bio desna ruka Gorana Petrunovića nekadašnjeg predsednika opštine Zaječar (za čijeg mandata u našem gradu ni drvo nije zasađeno)“.ističe Ničić.

Ničić kaže i to da ovakve GNUSNE LAŽI pored toga što pokazuju kakvi prevaranti žele da preuzmu MZ u Vratarnici ujedno su i uvreda za vredne radnike JKP “Stambeno”-Zaječar koji su uz pomoć građana i aktivista SNS obavili ogroman posao na čišćenju ove deponije i uređenja prostora oko iste.

„Očekujemo da lažovčine sa liste “dr. Nenad Ristović- PORAZ ZA VRATARNICU” sebi pripišu i juče završeno krpljenje udarnih rupa u ovom selu kao i današnje i sutrašnje uređenje groblja u istom. Ne birajući sredstva, laži i ucene kojima se koriste, ovi manipulatori, koji bi trebalo da školuju i leče našu decu, trčkaraju kao sumanuti po Vratarnici pokušavajući da građane ubede da je crno-belo i obrnuto“.kaže on.

Ničić se osvrnuo i na to da je objavu profesora Petrovića na fejsbuku podelio i bivši odbornik Ničićevog pokreta, Nebojša Petrović.

„I samo šerovanje ove odvratne manipulacije od strane odbornika/prevrtljivca (koji je prodao veru za večeru, a zna šta je potpisao kada je dobio mandat) dovoljno govori o tome ko podržava prevaranta doktora-politikanta Ristovića. Onog ko je zapravo jagnje u vučijoj koži i koji u životu ništa nije uradio, niti zna da to uradi, za ovaj grad“poručio je gradonačelnik.

Ničić ističe i to da pametni Vratarničani, ljudi koji su iznedrili mnoge umne ljude, u nedelju 21. juna, znaće da izaberu NAJBOLJU OPCIJU ZA SEBE I BUDUĆNOST SVOGA SELA I SVOJE DECE.

„U nedelju zaokružite, ZA REPUBLIČKE IZBORE 1., a za Savet MZ VRATARNICA 1., 2., 3., 4. i 5. ZA BUDUĆNOST SRBIJE, ZAJEČARA i VRATARNICE“ poručio je Ničić.

U drugom svom obraćanju na fejsbuk profilu, gradonačelnik Zaječara se dotakao i teme čišćenja groblja.

„Nadam se da profesorčić “trućko” i doktorčić “neško”, sa vasićevcima iz Vratarnice, i ovo ne pripišu svom velikom “doprinosu” ovom selu. Inače je ovo groblje zadnji put bilo uređeno takođe za mog’ mandata pre desetak godina.  Ne znam šta su oni, i predhodni predsednik MZ Grade Vasić, čekali i ko im je branio da urede groblje u sopstvenom selu ???
Umesto da nešto bar, kao mi, urade i urede oni idu i TRUĆAJU laži i prazne priče po selu“poručio je gradonačelnik Ničić.

Profesor Dragan Petrović Truća je na svom fejsbuk profilu napisao sledeće:

„Grupa građana koja se kandidovala na listi „Dr Nenad Ristović – pobeda za naš grad“ na izborima za savet MZ Vratarnica već ostvaruje ciljeve zbog kojih se okupila. Posle više od 10 godina, i pored stalnog insistiranja meštana i obećanja od strane lokalne samouprave koja nikad nisu ispunjena, uklonjena je divlja deponija kod železničke stanice. Tome je sigurno doprinela činjenica da je naša lista za ove izbore prikupila i overila više potpisa od liste SNS, kao i njihova opravdana bojazan da bi se moglo dogoditi da mi dobijemo više glasova nego lista SNS za parlamentarne izbore“- kazao je Petrović.

Pavle Dimitrijević iz CRTE, kaže za portal Glas Zaječara da su akcije javnih preduzeća i partijskih aktivista zbunjujuće za građane.

„Za birače je zbunjujuće da akcije uređenja prostora, uklanjanja deponija sprovode partijski aktivisti i radnici komunalnog preduzeća, odnosno javnih službi, jer se na ovaj način briše granica između javnog i partijskog. Na ovaj način se birači dovode u zabludu da su akcije zapravo uspeh i zasluge stranke. Stranka prisvaja zasluge za uređenje prostora, što ne bi trebalo da se dešava, jer su to poslovi u nadležnosti javnog preduzeća i radnici javnog preduzeća su bili na terenu. Biračima se šalje poruka: „da nema stranke, ne bi bilo ni sređenog prostora“, što svakako narušava granicu između institucionalnog i stranačkog i institucije gura u drugi plan. Ovakve akcije Crta posmatračka misija smatra nedozvoljenim“.- istakao je Dimitrijević.

Podsećamo, 13. juna Gradonačelnik Zaječara Boško Nićić putem društvene mreže fejsbuk kazao je da su radnici JKP “Vodovod” – Zaječar, ZZJZ “Timok”, Unije žena SNS-a i aktivisti stranke iz MZ sela Leskovac na čelu sa odbornikom Bobanom Stankovićem, organizovali akciju. Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbija kazao je da u ovom primeru očigledno je stavljanje javnog preduzeća i zaposlenih u političku predizbornu kampanju.

Portal Glas Zaječar o problemu sa divljom deponijom kod železničke stanice pisao je još 18.jula 2019. godine.

Članovi kluba ljubitelja timočkih pruga u oktobru mesecu sproveli su akciju uređenja prostora oko železničke stanice u Vratarnici, i tada ukazali problem sa deponijom.

Reklame