foto: facebook Boško Ničić
Reklame

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, saopštio je danas putem društvene mere fejsbuka da u gradu na Timoku, već 72 sata među testiranima, nema pozitivnih na COVID 19. ŠVS će nakon prvomajskih praznika doneti odluku o ublažavanju mera. Na današnjoj sednici ŠVS, potvrđena odluka da kockarnice, kladionice kao i radnje u tržnim centrima ne mogu raditi.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, oglasio se danas putem društvene mreže fejsbuk da u Zaječaru 72 sata nema pozitivnih na COVID 19.

„Poštovani sugrađani, već više od 72 sata na teritoriji grada Zaječara, među testiranima, nema novootkrivenih slučajeva građana inficiranih virusom civid-19. Nadamo se da će i rezultati koje očekujemo da pristignu, a koji su i danas poslati iz Zaječara u referentne labaratorije, biti negativni“.ističe Ničić.

Ničić je saopštio da će gradski ŠVS , odmah nakon prvomajskih praznika (najverovatnije 05.05.2020.god.), razmatrati stanje na teritoriji grada i eventualno ublažavanje mera shodno preporukama Kriznog štaba Vlade RS.

„Do tada, sve dosadašnje mere, a shodno Zakonu o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanja u vanrednim situacijama, gradski Štab za VS ZADRŽAVA NA SNAZI, uprkos brojnim pritiscima raznih, pre svega, vanprivrednih subjekata i nerazumevanju i nesaradnji tužilaštva“.- ističe on.

On ističe i to da jedina želja je da sačuvaju zdravlje i život građana, a ne namera da bilo koga maltretira ili onemugćava da radi i privređuje.

„Danas smo, upravo zbog toga, održali hitnu, vanrednu sednicu, i potvrdili odluku da do narednog razmatranja, kladionice, kockarnice i radnje u tržnim centrima NE MOGU RADITI“– zaključuje Ničić.

Ničić je poručio i to da građani ostanu oprezni i da čuvaju sebe i svoje sugrađane.