foto: facebook Boško Ničić

Epidemiološka situacija u Zaječaru je stabilna i u poslednja tri dana nije zabeležen nijedan slučaj infekcije kovidom-19, kaže gradonačelnik Boško Ničić i napominje da se vanredna situacija, koja je uvedena pre dva i po meseca, zbog širenja virusa, neće još ukidati, prenosi Mondo.

Ničić je Tanjugu rekao da je zatvaranje diskoteka u februaru, kao i kontrola poštovanja mera, dala rezultate i istakao da su grad Zaječar i Opšta bolnica spremni, ukoliko dođe do povećanja broja novoobolelih.

Ukazao je i da je na gradsku vlast vršen pritisak zbog pooštravanja mera, ali i da se, kako kaže, neće popustiti.

Navodi da je na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Zaječaru hospitalizovano dvoje kovid pacijenata i da je grudno odeljenje spremno za prijem novozaraženih.

Ničić je podsetio da je donedavno na Infektivnom odeljenju ležalo 34 pacijenata obolelih od korone i naglasio da je u poslednjih mesec dana Zaječar registrovao šest novih slučajeva infekcije.

U Zaječaru je od početka epidemije potvrđeno 434 pozitivnih na kovid-19, od kojih je troje preminulo usled posledica bolesti. Ničić navodi da se 407 pacijenata oporavilo od korone.