foto: facebook Boško Ničić
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da su još dva lica u Zaječaru pozitivna na korona virus. ŠVS kaže da je od danas obavezno nošenje maski u javnom prevozu, taksiju, prodavnicama, apotekama. ŠVS izdaće naredbu komunalnoj miliciji nalog za rigoroznu primenu propisa.

Putem društvene mreže fejsbuk gradonačelnik Zaječara kazao je da su od danas obavezne maske na sledećim mestima.

„Odlukom ŠVS Grada Zaječara, koja nijednog trenutka nije prestala da važi, STROGO JE PROPISANA OBAVEZA nošenja ZAŠTITNIH MASKI u javnom prevozu, taksi prevozu, prodavnicama, u objektima brze hrane u koje se ulazi po hranu, apotekama, javnim ustanivama i sl“.- saopštava Ničić.

Ničić ističe i to pošto je primećeno da OGROMAN BROJ građana i radnika pomenutih objekata to ne poštuje, na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, nadležnim inspekcijskim službama i pripadnicima komunalne milicije izdaće se, od strane ŠVS, nalog za rigoroznu primenu propisa.

„Ovo se, pored nošenja maski, odnosi i na PROPISNE (a ne lažne i one koje se mogu zaobići) DEZO BARIJERE na ulazima u nabrojane objekte, zgrade kao i dezinfekciju vozila javnog prevoza i taksi prevoza“.- dodaje on.

Ničić je na kraju istakao da su još dva lica u Zaječaru pozitivna na virus COVID 19.