foto: facebook Boško Ničić

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da su još 4 lica u Zaječaru pozitivna na korona virus.

Na osnovu 13 pristiglih rezultata iz laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu još četvoro (4) naših sugrađana je covid-19 pozitivno.

Starosna doba ovih osoba kreće se od 29 do 73 godina, dve (2) osobe su ženskog i dve (2) muškog pola.

„Pošto je procenat pozitivnih, u odnosu na broj pristiglih rezultata, izuzetno visok (preko 30%) a tek se očekuju rezultati za preko 200 testiranih sugrađana JOŠ JEDNOM VAS MOLIMO da situaciju u kojoj se nalazimo shvatite krajnje OZBILjNO“poručio je Ničić.

Ničić je kazao i to da uzevši u obzir da imamo 35 hospitalizovanih covid-19 pozitivnih pacijenata u ZC Zaječar, dva u KC Niš, i skoro dvadeset u kućnoj izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom, jasno je da nam, ukoliko SVI ne počnemo da poštujemo PROPISANE MERE, sledi izuzetno loš scenario razvitka epidemije.

„Nakon današnje zajedničke sednice vodećih ljudi lokalnih samouprava, u oba naša UO, sa načelnicima okruga i rukovodstvom ZZJZ “Timok” biće održana (najkasnije sutra pre podne) i sednica ŠVS grada Zaječara i donete nove mere“.zaključio je on.