foto: zajecar.info

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kazao je juče (16. septembra) za Kurir, da podaci Gradskog zavoda za javno zdravlje ukazuju da je situacija sa koronom povoljna, ali upozorava da zbog ponašanja građana, rada ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji postoji opasnost da Zaječar postane žarište korona virusa. Stojadinović iz Demokratske stranke kaže kako možete da na odgovornost pozivate građane, ako ste samo za prošli vikend u gradu Zaječaru organizovali četiri manifestacije.

Za jučerašnji Kurir gradonačelnik Zaječara Boško Ničić kazao je evidentno da su se građani opustili i da ne poštuju mere, što se vidi u prodavnicama, ugostiteljskim objektima.

“Podaci ne ukazuju na drastično povećanje broja inficiranih korona virusom, ali je evidentno da su se građani opustili i da ne poštuju mere, što se vidi u prodavnicama, ugostiteljskim objektima“, rekao je Ničić, za Kurir.

Postavlja se pitanje, da li su se građani zaista opustili, ili se mere Štaba za vanredne situacije ne sprovode.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Demokratske stranke u Zaječaru, o ovoj temi govorio je Miloš Stojadinović, predsednik Demokratske stranke u Zaječaru.

„Ono što bih hteo da naglasim je kako možete da na odgovornost pozivate građane, ako ste samo za prošli vikend u gradu Zaječaru organizovali tri masovne, odnosno četiri masovne manifestacije? Organizovali ste Dane hrišćanske kulture, festival, organizovali ste snimanje emisije „Prelo u našem sokaku“, organizovali ste takmičenje u Strongmenu, i organizovali ste seoske sportske igre, gde smo jasno po slikama sa tih manifestacija videli da se mere nisu primenjivali, posebno hoću da izrazim nezadovoljstvo merama na takmičenju strongmena, gde su na tribinama na Popovoj plaži ljudi bili načičkani jedan do drugog ne poštujući nikakve mere, a takmičenje je bilo pod pokroviteljstvom grada Zaječara“.- istakao je Stojadinović.

Podsećamo, 11. septembra gradonačelnik Ničić je sam najavio da je grad Zaječar za vikend domaćin niza manifestacija.

Reklame