foto: facebook Boško Ničić
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, oglasio se povodom dezinformacija koje šire pojedinci kao i udruženja, da je grad Zaječar navodno dobio od Republike novac za kupovinu paketa pomoći za penzionere, a da iste nije kupio i isporučio. Protiv svih pojedinaca, udruženja i grupa koje na ovaj način, u ovoj situaciji, šire laži grad će preduzeti sve zakonske mere.

Zbog dezinformacija koje šire da je navodno došlo do zloupotrebe novca iz Republike oglasio se gradonačelnik Boško Ničić.

„Usled dezinformacija koje šire pojedina udruženja i pojedinci, u očiglednoj nameri da izazovu gnev penzionera sa niskim primanjima, da je grad Zaječar dobio od Republike novac za kupovinu paketa pomoći za penzionere čija su primanja ispod 30.000-dinara a da iste nije kupio i isporučio, kao gradonačelnik Zaječara i komandant ŠVS, ODGOVORNO TVRDIM da je to notorna laž i, očigledno, nečija sračunata i svesna laž“– ističe Ničić.

Ničić napominje da je grad Zaječar, na osnovu odluke svog ŠVS, iz sopstvenih sredstava (stalne budžetske rezerve) kupio 2000 paketa pomoći za porodice onih koji su socijalno najugroženiji (bez ikakvih prihoda, samohrani roditelji bez posla i sl.), a po spiskovima Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Zaječara te Udruženja Roma i dr. i preko volontera call centra iste podelio.

„Podeljeno je i više stotina paketa razne pomoći dobijene od donatora.O svemu postoji uredna dokumentacija u zajedničkom call centru Grada i CK Zaječar. Ne postoji nijedna, ni odluka niti naredba, od republičkih organa za podelu paketa penzionerima čija su primanja ispod 30.000- dinara, a ista ne bi bila ni logična uzevši u obzir da su BAŠ SVI PENZIONERI dobili od republike jednokratnu pomoć od 4.000- dinara što daleko prevazilazi vrednost paketa koje je grad podelio onima koji nemaju nikakva primanja“.-ističe on.

Protiv svih pojedinaca, udruženja i grupa koje na ovaj način, u ovoj situaciji, šire laži, dezinformacije i manipulišu, skupljajući jeftine političke i lične poene, grad će preduzeti sve zakonske mere, naglasio je Ničić.