Boško Ničić, printscreen
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saoptio je putem društvene mreže fejsbuk da je u poslednjih 24 sata, obrađeno 17 uzoraka poslatih u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu. Rezultati ovih uzoraka pokazuju dva (2) covid-19 pozitiva slučaja infekcije u Zaječaru. Nema ublažavanja mera u Zaječaru pošto je lice iz ŠVS-a današnjim nadzorom utvrdilo da veliki broj građana ne poštuje mere.

Prema njegovim rečima ostaje za obradu još 39 ranije poslatih uzoraka i 37 danas uzorkovanih građana. Među pozitivnima su jedna (1) osoba ženskog i jedna (1) muškog pola, starosti 65 i 79 godina života.

„Od početka pandemije u Zaječaru imamo 375 pozitivnih na ovaj virus od čega 165 osoba ženskog i 210 muškog pola. U međuvremenu imamo i 317 osoba koje se tretiraju izlečenim od virusa. Od početka pandemije u Zaječaru je testirano ukupno 3959 osoba“.ističe on.

Pošto su lica iz operativnog dela ŠVS, današnjim nadzorom nad sprovođenjem propisanih mera, utvrdili da VELIKI BROJ građana, čak i u javnom prevozu, na pijacama, u prodavnicama i na benzinskim pumpama ne poštuje iste to je ŠVS odlučio da, dok mere ne budu poštovane od većine građana, iste ne ublažava te da eventualno, bez obzira na broj novih slučajeva a u cilju sprečavanja da epidemija ponovo “bukne”, iste pooštri. Odluka o tome razmatraće se na sednici ŠVS krajem nedelje.

„Još jednom Vas, kao građane, MOLIMO da na predviđenim mestima MASKE NOSITE NA PROPISANI NAČIN (ne oko vrata, na ili u ruci, u džepu i sl.) tako da prekrivaju usta i nos, da koristite dezinfekcione barijere na ulazima u prodavnice, kafiće, salone, benziske pumpe…te da ruke perete i dezinfikujete nakon svakog iole rizičnog kontakta“.zaključio je Ničić.

Reklame