Foto: Pixabay

Ironične smrti ili bolje rečno: nesreća u nesreći. Izdvajamo nesrećne priče zaista neobičnih smrti čiji scenario ne može napisati niko osim života. Pročitajte neke od najneobičnijih smrti ljudi koji su izgubili svoje živote na veoma ironičan način.

Pod snažnim naletom vetra, automobil 45-ogodišnjeg Vitorio Luisa upao je u reku blizu Naplesa (Italija), 1983. godine. Vitorio je nekako uspeo da polomi prozor, izvuče se iz kola i dopliva do obale – gde je drvo palo na njega i ubilo ga.

Majk Stjuart (31), iz Dalasa je 1983. godine snimao dokumentarni film o opasnostima niskih mostova, kada je kamion na kome je stajao prošao baš ispod jednog od mnogih niskih mostova u tom kraju. Majk je umro od posledica udara glave o most.

Walter Halas, 26-ogodišnji prodavac iz Lidsa (Engleska), toliko se plašio zubara, da je zamolio druga da mu izleči zubobolju tako što će da ga udari u vilicu. Ovaj je to uradio i to toliko jako da je Halas pao na pod, udario glavu i umro od frakture lobanje.

Džordž Švarc, vlasnik fabrike iz Providensa (SAD), neverovatnom srećom je izbegao smrt, kada je njegova fabrika eksplodirala 1983. godine. Celo postrojenje je sravnjeno sa zemljom, osim jednog jedinog zida koji je i dalje stajao. Nakon što je izlečio manje povrede, Švarc se vratio do ruševina, pokušavajuci da nađe ostatke fabričkih dokumenata. Dok ih je tražio, taj jedini preostali zid se srušio na njega i ubio ga na mestu.

U depresiji jer ne može da nađe posao, 42-godišnji Romolo Ribola, iz mesta blizu Pize (Italija), 1981. godine seo je u kuhinju, uzeo pištolj i zapretio da će da se ubije. Njegova žena je sve vreme s njim razgovarala i molila ga da to ne čini. Nakon sat i po ubeđivanja, Ribola je zajecao, bacio pištolj i potrčao ženi u zagrljaj. Pištolj je pao na pod, opalio i ubio Romolovu ženu.

Gospođa Karson iz Lejk Kusaka, N.Y. je 1983. god. proglašena mrtvom od srčane bolesti. Dok su ožalošćeni stajali pored kovčega sa Karsonovom, ona je iznenada ustala. Videvši to, njena ćerka je na mestu pala mrtva.

Nakon lakšeg sudara u Nju Jorku 1977. godine, izvesni čovek je, gotovo nepovređen, završio na betonu. Ipak, ostao je da leži nakon što mu je jedan od očevidaca sugerisao da se pretvara da je povređen, kako bi dobio više novca od osiguranja. Dok je tako ležao na ulici, auto koji ga je udario (a na koji niko nije pazio), ispao je iz brzine, prešao preko njega i ubio ga.

Dok su kalifornijski vatrogasci raščišćavali zgarište, nastalo nakon velikog požara, našli su mrtvog čoveka u kompletnoj ronilačkoj opremi. U početku, bili su zbunjeni otkud ronilac u sred požara, ali im je kasnije sinulo, kad su ustanovili da je tip umro od pada sa velike visine, a ne od vatre. Izgleda da je jadnik ronio blizu kalifornijske obale kad ga je pokupio vatrogasni avion (koji se puni sa otvorenih vodenih površina) i kasnije izbacio iznad područja zahvaćenog požarom.

Slavne ličnosti

Frensis Bejkon – jedan od najistaknutijih umova kasnog XVI veka. Državnik, filozof, pisac i naučnik. Svojevremeno su kružile glasine da je on pisao Šekspirova dela. Jednog popodneva, 1625, Bejkon je gledao snežnu oluju kroz prozor i palo mu je na pamet da bi možda sneg mogao da očuva meso kako je to so činila. Ta ideja mu nije dala mira i morao je da je proveri u praksi. Odmah je kupio pile, ubio ga i očerupao. Zatim je istrčao napolje i počeo da pile puni snegom, pokušavajući da ga zamrzne. Pile se nije smrzlo, ali Bejkon jeste.

Ashilus – grčki dramaturg, iz 500. godine pne. Mnogi istoričari ga smatraju ocem grčkih tragedija. Po legendi, orlovi su bacali kornjače na kamenje, da bi im polomili oklop i tako ih otvorili. Očigledno je neki orao pomešao kamen sa Ashilusovom glavom (bio je ćelav), kad je bacio kornjaču na pisca i ubio ga.

Džim Fiks – autor bestselera „Kompletna knjiga o trčanju“, koji je 70-tih započeo maniju džogiranja. Fiks je bio u Grensboru, Vermont kad je naprasno izašao iz kuće i počeo da trči. Nije stigao daleko kada je doživeo jak i fatalan srčani udar. Autopsija je pokazala da je jedna njegova arterija bila 70%, druga 80%, a treća 99% zakrčena i da je Fiks, pre ovog fatalnog, imao još tri slabija infarkta.

Luli – francuski kraljevski kompozitor, iz XVI veka. Dok je sa muzičarima uvežbavao neku kompoziciju, toliko se razmahao dirigentskom palicom da ju je slučajno sebi zabio u nogu. Umro je od infekcije.

Izvor: Opusteno.rs

Reklame