Reklame

Vlasnik polovnih automobila R.M., koja su stajala parkirana u javnoj garaži u Zaječaru, platio je blokadu vozila. Iz JKP „Zaječarparking“ u Zaječaru kažu da je dalje postupanje u nadležnosti Komunalne policije.

Za portal Glas Zaječara direktor JKP „Zaječarparking“ Zaječar, Nenad Vasilijević kaže da je o parkiranju automobila bez registracije na parkingu kod zelene pijace obavešten od strane Komunalne policije.

Prema njegovim rečima početkom jula Komunalna policija je obavestila JKP „Zaječarparking“ da se na parkingu kod zelene pijace nalaze četiri automobila bez registarskih tablica, parkirana duže od previđenog roka.

Foto: Glas Zaječara
Nenad Vasilijević

„Dana 05.07.2019. godine smo dobili poziv od Komunalne policije koja je uočila da su na parkiralištu kod zelene pijace četiri automobila bez registarskih tablica, parkirana duže od 48 sati. Naš radnik je izašao na teren i po nalogu komunalnog policajca je postavio četiri tzv. lisice, odnosno blokade vozila“.

Foto: Glas Zaječara

„Sutradan 06.07. je vlasnik vozila R.M. je kontaktirao našu službu, radnik naše službe došao je i nakon što je plaćen propisani iznos, a to je 4000 dinara po blokadi, uklonio je blokade sa vozila. Dalje postupanje je u nadležnosti Komunalne policije“.– istakao je Vasilijević.

Foto: Glas Zaječara

Prema rečima Vasilijevića, oni ne upravlja parking prostorom na zelenoj pijaci.

„JKP „Zaječarparking“ Zaječar ne upravlja parking prostorom na zelenoj pijaci, ovaj parking prostor nam nije predat na upravljanje još uvek.“

Iz Komunalne policije za portal Glas Zaječara kazali su da će postupiti po propisima.

„Mi ćemo protiv lica koje je učinilo prekršaj izreći prekršajne naloge“

Podsećamo, gradonačelnik Zaječara u petak 5. jula postavio je na svom facebook profilu video sa sledećim komentarom.

Foto: screenshot facebook

„Ono kad misliš da ti je javna garaža izložbeni prostor za prodaju polovnih vozila !
I onda je vlast kriva što te sprečava u razvoju “privredne delatnosti” 

Dva dana kasnije, u nedelju 7. jula, kolege iz portala Zaječar Online, pisali su o nekoliko polovnih automobila koja već par nedelja stoje parkirana u javnoj garaži u Zaječaru i da je na njima postavljena popularna „kandža“. Vozila su blokirana, kako su saznali, zbog kršenja pravila parkiranja u javnoj garaži i pokušaja preprodaje polovnih automobila na tom prostoru.

Do zaključenja teksta nismo saznali o kome je reč osim inicijala R.M.