Foto: Crveni krst

U okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Zaječar i Grada Zaječara predstavnici Crvenog krsta,udruzenja Dragi ljudi i lekar specijalista urgentne medicine, Sanela Radisavljević, obišli su Dragicu Macut iz Trnavca. Želja im je, kako kažu,“da joj pomognu i omoguće dostojanstvenu starost”.

Prema rečima, Vladana Markovića, sekretara Crvenog krsta u Zaječaru, baka Dragica ima 83 godina i rođena je u Gornjem Trebinju u Hrvatskoj. Devedesetih godina izbegla je u Srbiju i već sedam godina živi sama u Trnavcu.

“Na terenu smo uočili da su baka Dragici potrebne mnoge osnovne stvari koje bi joj olakšale život. Uprkos teskim uslovima, nakon divnog druženja baka nas je ispratila recima  „nemojte me zaboraviti“. Mi smo odgovorili da nećemo i da je ovo samo početak”, kazao je Marković.

Iz organizacije “Dragi ljudi” kazali su da da je svrha njihovog postojanja da pomognu ljudima koji su zaboravljeni od zajednice, kao što je baka Dragica.

“Pozivamo sve ljude da se priključe ovoj našoj akcji, i da na neki način svi zajedno omogućima baki život dostojan čoveka”, istakao je Dragomir Stanojević.

Lekar specijalista urgentne medicine, Sanela Radisavljević, dugogodišnji saradnik Crvenog krsta, ističe da joj je drago što je dugi niz godina deo ovog tima.

“Baka Dragica ima 83 godine, vitalna je i zdrava, ali je sama i željna društva. Jedino društvo, kao i baka Persi, su mačke. Nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da joj pomognemo da joj život bude dostojanstven. Pozivam sve ljude da se uključe i da joj svi pomognemo”, istakla je Sanela Radisavljević.

Baka Dragica ne prima penziju, i jedini izvor prihoda je materijalni dodatak u iznosu od 11.000 dinara.

Reklame