Reklame

Povodom pretnje uzrokovane naglim otapanjem snega, usled povišene temperature, večeras je organizovana konferencija za štampu na kojoj su govorili Branislav Matić, načelnik odeljenja za vanredne situacije i Dragomir Milanović, (JP Srbijavode). Oni su nas izvestili o aktivnostima Štaba i situaciji na terenu.

Svedoci smo da je zbog povišenih temperatira počelo naglo otapanje snega, pogotovu u slivu Belog Timoka, dako da je došlo do povećanja nicoa na Belom Timoku. Timok je za sada dostigao kotu 200 – što znači da smo ušli u vanrednu odbranu od poplava.

Mesta panici nema. Sve strukture su na terenu, prati se situacija na terenu, inpreduzima se sve što može da se preduzme.

Beli Timok za sada ne preti preterani. Još ima dosta snega na planinama i u narednih nekoliko dana moramo da pratimo situaciju na terenu.

Reka Crni Timok je trenutno u blagom porastu, jako je važno da ne usporava ulivanje Belog Timoka u Timok, izjavio je Branislav Matić, načelnik odeljenja za vanredne situacije.

Pošto je došlo do naglog otapanja došli smo da interventno obavimo radove na nižim tačkama, kao što je Višnjar, gde može da dođe do ugrožavanja imovine i života.

U toku noći završićemo radove na ovoj deonici koja je kritična.

Na ovoj deonici nizvodno od mosta radovi nisu obavljani jesenas, već su obavljani na deonici uzvodno, a ova deonica je bila ostavljena za kasnije.

Bilo je čepova, koje smo uklanjali, kao što je bio slučaj danas na mostu u Avramici -ovaj čep je uzrokovao usporeno oticanje vode, izjavio je Dragomir Milanović, (JP Srbijavode).

Reklame