Foto: Zaječar Online

Bura u gradu o ponašanju Milana Stankovića, prvog čoveka Srpske napredne stranke u Zaječaru, pomoćnika gradonačelnika za sport i najbližeg saradnika Boška Ničića, ne jenjava već treći dan.

I dok su se glasine o njegovom bahatom, nasilničkom ponašanju prenosile tokom subote i nedelje od uva do uva, tek snimak koji smo sinoć objavili na portalu izazavo je nepodeljene reakcije naših sugrađana.

Blago rečeno, ljudi su sablaznuti ponašanjem najvišeg političkog i gradskog funkcinera. Na snimku se vidi Milan Stanković kako pre mitinga Aleksandra Vučića, iz hladovine gradskog trga tera ljude koji su iz drugih gradova dovezeni u Zaječar, da se poređaju ispred bine u Hajduk Veljkovoj ulici, gde je sunce toga dana baš upeklo. I ne samo što ih tera kao stoku, već i psuje. Jasno se na snimku čuje kad kaže: „Majku mu j…“

Reakcije na ovakvo ponašanje još nema.

Kada se ovako ponaša prema svojim političkim istomišljenicima, koji su vikend sa porodicom žrtvovali da na +34 stepena dođu u Zaječar i pomognu nesposobnom Gradskom odboru SNS, kako bi se tek ponašao prema onima koji misle drugačije?!
U stvari, znamo. Uverili smo se i sami.

Novinara Glasa Zaječara je prošle godine verbalno napao ispred bankomata u centru grada, nezadovoljan pisanjem našeg portala.

Nije to bio ni prvi ni poslednji put da na račun nekog od nas stiže salva uvreda, ali je ovoga puta bilo direktno. Malo je nedostajalo da dođe do fizičkog incidenta. Novinar je zadržao prisebnost i uprkos nagovaranjima kolega nije policiji podneo prijavu protiv nasilnika.

Kako su Stanković i njegov mentor i ideolog Ničić na društvenim mrežama nastavili da omalovažavaju i pogrdnim imenima nazivaju sve one koji se samo usude da misle drugačije i kako su svojim govorom mržnje jasno targetirali novinare „Glasa Zaječara“ i „Zaječar on line“ kolege su bile prinuđene da podnesu krivične prijave.

O tome smo pisali 23.01. 2019. u tekstu po nazivom „Podnete krivične prijave protiv Boška Ničića i Milana Stankovića“.

I da pomoćnik gradonačelnika i predsednik GO SNS nije alergičan samo na novinare koji vide da je Car go, pokazao je i na sportskoj manifestaciji gde bi fer plej i sportsko ponašanje morali da budu imperativ.

Ljubitelji sporta sigurno pamte da je na rukometnoj utakmici ženskih ekipa Zaječara i Vrbasa, 17. februara prošle godine, napravio incident. Nakon prvog poluvremena, u hodniku ispred svlačinoice verbalno je napao sudiju optužujući ga da „radi za Višekrunu i Kneževića“.

Zbog nedoličnog ponašanja na rukometnoj utakmici kažnjen je zabranom vršenja svih funkcija u rukometnom sportu od 45 dana. Najgore je što je zbog njegovog silejdžistva kažnjen i zaječarski rukometni klub sa 50.000 dinara.

Možete se podsetiti detalja u tekstu „Bahato ponašanje Milana Stankovića koštaće Rukometni klub Zaječar 50.000 dinara“, koji smo objavili na našem portalu 02.03.2018. godine .

Da li su ovi izlivi besa, bahatosti i nevaspitanja primereni čoveku koji sedi u fotelji pomoćnika gradonačelnika i koji na lokalu vodi najjaču stranku?

Da li njegovo ružno ponašanje ruži sliku javnosti o gradu i stranci?

Zaslužuju li građani ovakvog bahatog funkcionera?

Očekujemo osudu onih koji su ga na te važne funkcije postavili…Izostanak reakcije značiće da ih za građane nije briga ni malo.