Foto: printscreen youtube
Reklame

Poslednja dva meseca ime proslavljenog glumca Radeta Šerbedžije često se izgovara u Zaječaru. Prvo je bilo njegovo učešće na Danima Zorana Radmilovića u predstavi „Ko se boji Virdžinije Vulf“, potom ružno medijsko prepucavanje zaječarskog pozorišta i dnevnog lista „Politika“ o dešavanjima iza scene, da bi kulminiralo izborom Šerbedžije za najboljeg glumca festivala. I taman kad smo pomislili da se zavesa spustila, eto Šerbedžije opet na sceni.

Pozorište je samo na kratko, možda na čitavih dvadeset minuta, početkom novembra na svojoj facebook stranici najavilo da će Šerbedžija u pratnji sastava Zapadni kolodvor održati 27. decembra novogodišnji koncert u Zaječaru.

Ta informacija je ubrzo uklonjena, tako da vest nismo ni objavili. Već tada nam je bilo jasno da se nešto dešava. Ili nije postignut čvrst dogovor sa glumcem, ili se čeka da prvo NEKO drugi najavi njegovo gostovanje ili će jedan lep događaj iz kulture biti iskorišćen za skupljanje jeftinih političkih poena. Verovatno sve to zajedno. I evo, stiže najava koncerta.

I to ne iz pozorišta koje je organizator koncerta. Valjda se zna ko je u gradu glavni za informisanje javnosti.

Najavu sa facebooka prvog čoveka grada preneli su svi lokalni mediji, iako iz pres službe pozorišta nije stiglo nikakvo obaveštenje.

Šta običnom čoveku smeta kad vidi ovakvu objavu? Prvo, svojatanje Šerbedžije. Novogodišnji prijem gradonačelnika! Pazi, molim te. Sad ćemo angažovati velike zvezde i za prijeme i koktele?

Drugo, da li to znači da će koncertu moći da prisustvuju samo pozvani?

Treće, zašto Boško Ničić zahavljuje Šerbedžiji?

„Veliko HVALA, velikom glumcu i čoveku!“, napisao je na svom profilu. Koncert je besplatan? Šerbedžija će nastupati iz čiste ljubavi prema gradoančelniku Zaječara?

Četvrto, ako koncert nije besplatan, i karta se neće naplaćivati, koliko će prednovogodišnje zadovoljstvo koštati poreske obveznike?

Posebno one koji su na budžetu grada a nisu dobili ni septembarsku, ni oktobarsku, pa evo skoro ni novembarsku platu.

Nije ovo nikakav čin ličnog prijateljstva i velike ljubavi Boška Ničića i Radeta Šerbedžije, već koncertna turneja velikog glumca i njegovog pratećeg sastava, kojom je predviđen i Zaječar 27. decembra. Za dan kasnije koncert je najavljen u Nišu.

Ulaznice za koncert u Domu Vojske u Nišu koštaju 1200 dinara za balkon, a 1500 dinara za ložu i parter.

I kad saberemo sve pobrojano dolazimo da zaključka da je ipak u pitanju politikanstvo.

A vi? Ne daj se, Rade!

Reklame