foto: pixabay
Reklame

„Infrastruktura železnice Srbije“ je saopštila da nastavlja sa obnovom regionalne pruge od Majdanpeka do Zaječara nakon što je završila rekonstrukciju 90 kilometara pruge od Požarevca do Majdanpeka, prenosi Danas.

Kako se navodi u saopštenju, u narednom periodu „Infrastruktura železnice Srbije“ planira da rekonstruiše četiri tunela na pruzi Majdanpek – Zaječar. Takođe, započete su tenderske procedure i ukoliko sve bude kako je planirano, sa prvim prolećnim danima krenuće radovi na uređenju četiri tunela na ovoj pruzi.

Na ovim mestima u prethodnim godinama zbog velikih odrona dolazilo je i do prekida železničkog saobraćaja, pa će osim uklanjanja stenskog materijala koji je sklon padu i čišćenja odronjenog materijala, kosina i odvodnih kanala, radovi obuhvatiti i postavljanje zaštitne mreže sa ankerima i tegovima koji će ubuduće sprečavati stvaranje nanosa materijala na samom koloseku, dodaje se u saopštenju.

Na taj način „Infrastruktura železnice Srbije“ nastavlja sa aktivnostima na oživljavanju putničkog i teretnog železničkog saobraćaja u istočnoj Srbiji, ističi, kao i njenom povezivanju sa Koridorom 10.

„Infrastruktura železnice Srbije“ planira zato da u proleće 2019. godine započne rekonstrukciju i 108 kilometara duge pruge Niš – Zaječar. Rekonstrukcija ove pruge bi mogla da započne u aprilu naredne godine, odnosno kada vremenske prilike budu omogućile izvođenje radova, navodi se u saopštenju.

Izvor: Danas.rs