Reklame

U subotu smo na potesu od nadvožnjaka na stazi ka Kraljevici zatekli pune kante i gomilu smeća. Pored smeća, klupe su bile u očajnom stanju. Naši sugrađani nemaju kulturu odlaganja smeća u kantama, dok nadležne službe ne rade svoj posao.

Grad Zaječar, kao i sela u našoj opštini sve više postaju deponije. Smeće u gradu, selima, kao i pirodi postaju zaštitni znak grada na Timoku.

Portal Glas Zaječara više puta pisao o divljim deponijama širom opštine Zaječar. Neke su uklonjene, dok su na nekim deponijama samo par dana nakon uklanjanja, opet bačene velike količine smeća.

Svest građana o ekologiji u opštini Zaječar, sudeći prema fotografijama, je na niskom nivou, ali to ne žnači da komunalne službe, čija je delatnost uklanjanja smeća, ne treba da rade posao za koji su plaćeni.

Smeće na stazi koja polazi od Doma zdravlja, pa do skijališta, juče je bila prepuna smeća, dok su kante bile zatrpane istim. Takođe kante iznad spomenika „Ljube Didića“, su bile prepune.

Da li će i kada će nadležne službe početi da kažnjavaju ne savestne građane, i kada će građani shvatiti, da kante služe da se u njima odlaže smeće, je pitanje koje se godinama provlači.

Reklame