Reklame

Naradno stranka u Zaječaru traži ostavku direktora Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Vladimira Đurićića, zbog cenzure i zabranjivanja Seleni Ristić Vitomirović se na bini pojavi u svojstvu voditelja programa „Veče sevdaha“.

Zbog dešavanja na koncertu pod nazivom „Veče sevdaha“, gde nije dozvoljeno pojavljivanje u svojstvu voditelja programa Seleni Ristić Vitomirović, reagovala je Narodna stranka u Zaječaru.

Mi, ZAJEČARCI, okupljeni oko Narodne stranke – ZAJEČAR, najoštrije osuđujemo bahato, nekulturno, antizaječarsko ponašanje negotinca na privremenom radu u Zaječaru, takozvanog gospodina Đuričića, direktora Narodnog pozorišta
Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, koji je po nalogu svog šefa, (antizaječarca, boranina na dugogodišnjem privremenom radu u NAŠEM ZAJEČARU, gde se predstavlja kao gradonačelnik), dao sebi za pravo da na jednom kulturnom događaju, „VEČE SEVDAHA“, u maniru najgorih poltičkih komesara bude cenzor“.stoji u saopštenju Narodne stranke.

Zbog takvog ponašanja za koje oni smatraju da nije primereno, Narodna stranka zahteva momentalnu ostavku Vladimira Đuričića.

„Ovim i ovakvim Vašim ponašanjem, ne samo da niste dostojni obavljanja funkcije na kojoj se nalazite, već brukate naš ZAJEČAR, a pogotovu skrnavite ime NAŠEG VELIKANA, ZAJEČARCA ZORANA RADMILOVIĆA. Zbog ovog skandala koji ste priredili nama ZAJEČARCIMA, tražimo momentalnu Vašu ostavku.kaže se u saopštenju Narodne stranke.

Podsećamo, u sredu 24. jula jedan od organizatora koncerta „Veče sevdaha“, Branko Grujić, pozvao je Selenu Ristić Vitomirović da se na bini pojavi u svojstvu voditelja programa, bez nadoknade. Glumici nije dozvoljeno da vodi program.

Vladimir Đuričić je kazao za portal Glas Zaječara da oni određuju ko će voditi program pošto su organizatori, dok Branko Grujić, predstavnik „MG Studio“,  i jedan od organizatora programa za portal „Glas Zaječara“ je potrdio da je pozvao glumicu Selenu Ristić Vitomirović da vodi program na plaži, ali da suroganizatori iz pozorišta to nisu dozvolili.

Selena Ristić Vitomirović dala je sledeći komentar na sinoćnja dešavanja.

„Ja sam program pripremila, svi muzičari su znali da ću ja voditi program, a onda se pojavio gospodin Đuričić i rekao je da ne dolazi u obzir da ja vodim program, niti da stanem na scenu, jer će gradonačelnik sutra da ga otpusti. Odmah je, na brzinu, dovedena glumica Nataša Petrović, da bi me zamenila na bini. Imajući u vidu da su umetnici hteli da nastupe, a u isto vreme i da se solidarišu sa mnom, odbili su to da neko drugi vodi program i zato su se sami predstavljali“. kazala je Selena.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić povodom dešavanja na Popovoj plaži napisao sledeće:

„Čuvena “voditeljka” protesta “1od 5” u Zaječaru, i predsednica Trifunovićevog ogranka “slobodnuh građana”, još jednom je, uz pomoć svog glasila (u cilju da to sutra osvane u “Danas”-u), u stilu “Plačka” isfabrikovala priču o njenom nekakvom progonu (zaboravivši da nezakonito već mesecima koristi besplatno stotine kvadrata gradske imovine koju joj je dodelio mirkovićev pulen “Velja Mungos”).
Iako sam stotinama kilometara daleko, na desetodnevnom godišnjem odmoru, njoj se priviđam kao naredbodavac njenog navodnog progona…i to, gle čuda, baš u ulozi voditelja priredbe za koju nisam ni znao da se održava ?! Usput “citira” i direktora Ustanove kojeg već danima niti videh niti čuh. Čovek će “zbog nje”, velike zvezde 😅, dobiti otkaz…o Božeeeee „!

Ničić je imao i poruku za Branko Grujića, predstavnika „MG Studio“,  i jednog od organizatora programa „Veče sevdaha“.

„Usput spominju i nekakvog organizatora te priredbe koji navodno tvrdi da je to NjEGOVA organizacija…e pa majstore, ako je tako, sutra ću stvarno ZVATI i reći nadležnim službama i preduzećima da ti ispostave fakturu za korišćenje gradske bine i zauzeće javne površine na “Popovoj plaži”.
Naravno, od koga je, da nije ogavno i tužno, bilo bi smešno „!!!. kazao je Ničić.

Foto: screenshot fb

Portal Glas Zaječara pratiće dešavanja oko koncerta održanog sinoć na Popovoj plaži i izveštavati vas o svemu.