Reklame

 

Gradski odbor Narodne stranke u Zaječaru izdao je saopštenje povodom blokade računa osnovnih i srednjih škola u Zaječaru. U saopštenju se između ostalog navodi da zaposleni u školama zaslužuju bolje uslove za rad jer su oni ti koji uče i vaspitavaju našu decu. Saopštenje vam prenosimo u celosti.

„Gradski odbor Narodne stranke u Zaječaru apeluje na gradsku vlast da konačno počne da ispunjava svoje zakonom propisane obaveze prema školama i zaposlenima u školskim i predškolskim ustanovama kako bi one izašle iz višemesečne blokade.

Zbog neodgovornosti antizaječarske gradske vlasti,zbog njene bahatosti i nesposobnosti,Grad Zaječar je došao u situaciju da isplaćuje milionske svote novca na ime sudskih troškova nastalih u sporovima po tužbama zaposlenih u tim ustanovama,zbog neisplaćivanja naknada za prevoz, a koji su po svakoj tužbi veći od 30.000,00 dinara i gde grad po pravilu gubi svaki sudski spor.

Umesto što gradska vlast nemilosrdno troši novac svih nas Zaječaraca na novogodišnje kićenje, bespotrebno pomeranje česme i koncerte na skveru bolje bi bilo da se taj novac konačno uplati školama kako bi one mogle nomalno da rade.

U tim ustanovama koje ova antizaječarska vlast godinama zanemaruje,rade ljudi koji  zaslužuju svako poštovanje  i  bolje  uslove  za  rad,  jer  oni  školuju  i vaspitavaju generacije  mladih koji su naše najveće blago.

GO Narodne  stranke  napominje da  nedavno  usvojeni  budžet  Grada, dobro pokazuje svu nesposobnost ove antizaječarske gradske vlasti predvođene SNS-om i Boškom Ničićem, koja uz prethodnu vlast koju je predvodionjegovnajbliži saradnik Saša Mirković, predstavljaju dve najgore vlasti u istoriji Zaječara, čije pogubne posledice ćemo mi ZAJEČARCI još dugi niz godina morati da trpimo“- stoji u saopštenju Narodne stranke.