Foto: Davor Pujić / privatna arhiva
Reklame

Radnici „SPC Timok DOO Zaječar“ već više od tri meseca ne primaju plate, o čemu smo već pisali, i o tome možete pročitati ovde. Bez obzira na sve to oni su juče i danas bili uključeni u sređivanje ski staze, na poziv novog direktora JKP “ Timok održavanje“.

Novo preduzeće JKP „Timok održavanje“, (kako portal Glas Zaječara saznaje ima tri radnika, dok se ostali radnici nalaze na spisku „SPC Timok DOO“), je zaduženo za uređenje i upravljanje ski stazom.

Pitanje koja se sama nameću su sledeća:

  • Kako i po kom osnovu je radnicima „SPC Timok DOO“ naloženo da obavljaju poslove u okviru drugog preduzeća?
  • Po kom osnovu je direktor JKP “ Timok održavanje“ naredio radnicima da izađu i urede stazu?
  • Da li je zaključen ugovor sa radnicima „SPC Timok DOO“ oko posla uređenja staze? ( Za portal Glas Zaječara direktor „SPC Timok DOO“

Ljubiša Šejnjanović je potvrdio za naš portal da nema ugovora između firme čiji je on direktor i JKP “ Timok održavanje“)

Nastala situacija je skroz apsurdna, JKP “ Timok održavanje“ ima stazu, ali nema radnike, dok „SPC Timok DOO“ ima radnike (već tri meseca su bez plate) ali nema stazu.

foto: Davor Pujić / privatna arhiva

Danas oko 17h staza je počela sa radom, i prvi dan skijanja je besplatan za sve skijaše. Jedan od portala danas je izvestio da staza nije u najboljem stanju, ali bez obzira na sve, ski sezona u Zaječaru, danas je otvorena.

foto: Davor Pujić / privatna arhiva

Poslednje informacije govore da je 2/3 staze (ne)utabano, a preostala trećina je led, i sve izgleda kao da oko staze ništa nije rađeno, dok je jedina dobra stvar, to što radi sidro.