Reklame

Svega par sati nakon što je direktorka osnovne škole „Hajduk Veljko“ uputila medijima zvanično saopštenje o načinu izvođenju nastave u toku sprovođenja građevinskih radova, došlo je do preokreta. Investitor je doneo odluku da radovi budu izvođeni etapama.

 

Odluka o načinu izvođenja nastave u toku sprovođenja radova u osnovnoj školi „Hajduk Veljko“, koja je i zvanično saopštena javnosti putem saopštenja  koje je uputila direktorka ove škole, izazvala je veliko nezadovoljstvo među roditeljima učenika.

Roditelj su, nezadovoljni ponuđenim rešenjem, putem društvenih mreža najavili i proteste kao i pokretanje peticije. Nekoliko roditelja čak je pokrenulo postupak za ispisivanje dece iz škole, i prema izjavi direktorke, troje ili četvoro đaka ispisano je iz škole.

Na konferenciji za štampu, koja je zakazana par sati nakon upućivanja zvaničnog saopštenja, direktorka Suzana Krstić saopštila je da je došlo do preokreta.

„Došlo je do naglog preokreta situacije. Mi smo juče imali sastanak roditelja gde su bili prisutni i predstavnici roditelja, odeljenja i predstavnici školskog odbora gde je, naizgled definitivna odluka bila, uz dogovor sa načelnicom školske uprave, da deca budu zbog renoviranja škola budu smeštena u osnovnu školu Đura Jakšić, a stariji u Ekonomsku školu i Gimnaziju. 

Međutim, situacija se promenila pošto je investitor upoznat sa situacijom, ja sam se danas videla i sa gradonačelnikom, gde je i sam gradonačelnik dao predlog da vidimo kako možemo još jedanput da probamo da nekako odradimo posao jer svima nama su deca prioritet, prvenstveno roditeljima i nama, jer mi radimo sa tom decom.“ – izjavila je direktorka Suzana Krstić

Investitor je, prema navodima direktorke Krstić, u razgovoru sa gradonačelnikom Zaječara, doneo odluku da radove sprovede po etapama, što će omogućiti da učenici nižih razreda prate nastavu u matičnoj školi.

„Oglasio se investitor i dogovor je konačan da investitor radi parcijalno školi, tako što će da odradi krvo i sprat, mališani će ovde da ostanu zajedno sa predškolskim uzrastom, a nakon toga kada  se bude završio sprat, oni će preći gore a odradiće se prizemlje i podrum.

S obzirom da nema mesta da svi budu tu, viši razredi pohađaće nastavu u osnovnoj školi Đura Jakšić i neće biti odlaska u srednju školu. 

Oko škole će bit postavljene barikade, biće slobodan ulaz i staza ispred škole, biće pojačana dežurstva. Moraće da budu skraćeni časovi, deca će ostati u matičnoj školi.

Apelujem na roditelje da razgovaraju sa svojom decom, da ne istrčavaju, da ne ispituju teren, da moraju učitelje da slušaju, da znaju tačno kuda će smeti da se kreću. 

To je definitivan odgovor iako sam ja prosledila obaveštenje svim medijima, ali eto rešila se situacija.“ – rekla je Suzana Krstić

 

Reklame