Foto: Pixabay

Kada igrate loto, zaokružujete li na srećki uvek iste brojeve? Igrate li baš sve igre na sreću koje postoje? Ako je odgovor da, u nastavku teksta možete otkriti zašto vam to baš nije pametno.

Svi koji igraju loto se nadaju, što je sasvim normalno. Isto tako većina njih zna da je pedeset puta veća verovatnoća da će vas pogoditi grom nego što ćete dobiti na lotu.

Iako izgleda neverovatno, nije nemoguće upecati dobitak, a tome najbolje svedoče dobitnici.

Neki igrači lota su u zabludi, jer veruju da im neke njihove igračke taktike povećavaju šanse za dobitak. U nastavku su tri najčešće zablude.

Igranje uvek istih brojeva poveća šansu za dobitak

Prvi izvlačenju kuglica iz bubnja svaka ima jednake šanse da bude izvučena, znači svaki broj ima podjednaku šansu da bude među srećnima. U slučaju da jedne te iste brojeve igrate do „beskonačnosti“, sve moguće loto igre, kupujete i uplaćujete srećke kad god je to moguće, vaša srećna kombinacija će možda jednom biti dobitna, ali male su šanse da će to biti glavni dobitak.

Znači, realno gledajući, svaki broj ima jednaku šansu da bude izvučen i svaka kombinacija ima jednaku šansu da postane srećna. Vaša srećna kombinacija nje u prednosti.

Svakodnevno igranje povećava šansu za dobitak

Odgovor je ne. Naravno, ako se gleda strogo statistički, igranjem do beskonačnosti jednom će te osvojiti dobitak.

U jednoj igri samo će sedam brojeva biti u dobitnoj kombinaciji, i svaki dan, pri svakom izvlačenju oni se biraju iz iste grupe brojeva. Šanse da osvojite dobitak tokom nekog izvlačenja uvek su iste.

Igranje lota svaki dan, odnosno svakim danom kad idu igre na sreću, realno gledajući teoretski povećava šansu, ali to ne znači da će loto pre dobiti neko ko ga igra 15 puta mesečno od onog tko to radi dvaput.

Prednost je znati koji su brojevi bili izvučeni u prethodnim kolima

Zagriženi igrači lota sigurno proučavaju koliko se neki broj često pojavljuje među srećnim brojevima, ali, ono što je bilo u prošlosti u ovom slučaju nema nikakvu važnost za budućnost.

Šansa da neki broj bude izvučen u jednoj igri je uvek ista, bez obzira koliko se ranije pojavljivao u dobitnoj kombinaciji.

Izvor: Opusteno.rs