Reklame

I dok svečari kao najveće svetinje poštuju porodićnu ikonu, slavski kolač i slavsku sveću, neki drugi, koji se kunu u pravoslavlje, o tome brinu kao o lanjskom snegu. Među njima su i zaječarski naprednjaci koji takođe slave Svetu Petku, ali onu jesenju, 27.oktobra.

Kako se ovih dana prazne prostorije koje je SNS koristio do posle lokalnih izbora prošle godine, na internetu su osvanule slike onoga što je ostalo nakon njih. U gomili papira, predizbornog materijala i postera, našla se i slavska sveća. Ona koju bi trebalo čuvati do naredne slave.

foto: Živojin Zdravković

Najnoviji naprednjaci predvođeni tada novopostavljenim poverenikom Milanom Stankovićem, koji su se stranci Aleksandra Vučića priklonili prošlog juna, želeći da se što više ograde od starih i najstarijih stranačkih kolega, nisu želeli da koriste iste prostorije, tako da je prošlog oktobra stranačka slava proslavljena u Euroklubu.

Na fotografiji vidimo prethodnog kolačara, odbornika u Skupštini grada Jovicu Mihailovića i novog kolačara Milana Stankovića.
To znači da je slavska sveća ostala u stranačkim prostorijama od prethodne slave.

Na sajtu Srpske napredne stranke pronašli smo vest od 28.oktobra 2016.godine kako bismo se uverili šta se dešavalo i ko je bio prisutan.

I na slici, pored članova i simpatizera stranke, i slavska sveća sa početka priče.

Iz vesti saznajemo da je kolačar bio tadašnji poverenik Vladan Paunović, načelnik okruga tada i sada, koji je slavu predao Jovici Mihailoviću, odborniku SNS i tada i sada.

Kako su najnoviji zaječarski naprednjaci kao gumicom obrisali skoro sve dotadašnje naprednjake, ali su neke „proverene“ kadrove zadržali, među kojima su i Paunović i Mihailović ( naravno i Zankov, koji se vidi na slici ali ćuti kao da mu je maca, pardon, dve mace pojele jezik), pretpostavljamo da je sa svim „starim, lošim, što nije valjalo“ odbačena i stara slavska sveća.

A i šta će im? Kod nas sve počinje iz početka.