foto: pixabay

Nakon što je grad subvencionisao JKP Timok – Održavanje sa 35 miliona dinara , o čemu je GO DOSTA JE BILO – Zaječar već ukazivao, menadžment je krenuo u pribavljanje dobara potrebnih za obavljanje delatnosti . Između ostalog objavljen je poziv za podnošenje ponuda za bezin i dizel .

Tako su zaključeni ugovori za 13 000 litara evro dizela i 1000 litara bezolovnog benzina kao i 30 000 litara propana , kažu iz pokreta DJB.

U dinarima to bi bilo 2. 072. 000 dinara za dizel i benzin a 2.610.000 dinara za propan namenjen grejanju JKP Timok – održavanje .

U konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku dizela i benzina od ponuđača zatraženo je da imaju određeni kapacitet odnosno da imaju benziske stanice na teritoriji Beograda , Niša ,na putnom pravcu Niš – Vranje, u Subotici ,Čačku , Šapcu i Loznici .

Da li će se radnim mašinama kojima raspolaže ovo javno preduzeće , recimo korpom ili traktorom ići na navedene destinacije po dizel , ostaje nepoznanica.

Činjenica je da je sa 13.000 litara dizela koji su bili predmet javne nabavke moguće jednim automobilom sa potrošnjom od 7 litara na 100 kilometara , preći gotovo 186.000 kilometara . Da bi se prešla ova kilometraža potrebno je svakog dana putovati iz Zaječara za Beograda i nazad . Svakog dana u toku jedne kalendarske godine .

Ovo je praktičan primer koji nam pokazuje kako se nesvrsishodno troši novac .

Umesto da se štedi i domaćinski posluje , novac se rasipa .

Gradski odbor „Dosta je bilo „Zaječar obaveštava građane Zaječara o svim nesvrsishodnim trošenjima javnog novca , jer je budžetski novac , novac svih nas .

Gradski odbor „Dosta je bilo“Zaječar zna kako će rešiti nedostatak novca u gradskom budžetu – novac nećemo razbacivati na ovaj i slične načine. Da bi se grad postavio na sopstvene noge ,dovoljno je za početak ne krasti a zatim izvršiti preraspodelu sredstava po stvarnim prioritetima , a ne po spisku želja partijskih preduzeća, kažu iz pokreta DJB.

Raščanin Mirjana

Izvor: dosta je bilo

Reklame