Reklame

Danas je na sednici Gradskog veće u Zaječaru usvojena Odluka o razrešenju i imenovanju likvidacionog upravnika Ustanove za sport “Zaječar” u likvidaciji, na ovoj poziciji sada je umesto Sanele Rakićević, strukovni menadžer iz Zaječara Ivan Ristić.

Ovom prilikom većnica zadužena za poljoprivredu, Vesna Stanković predstavila je Program podrške za sprovođenje poljoprivredene politike i politike ruralnog razvoja. Kako je navela u budžetu je za ovu oblast izdvojeno 19 miliona dinara, od toga 17 za mere ruralnog razvoja. Pojedine mere primnenjivane prošle godine biće aktuelne i 2020. da bi bio zaokružen ciklus a nove mere odnose se ponajviše na mehanizaciju i stočarstvo. Novina je takođe mera upravljanje rizicima, odnosno regresiranje premija osiguranja, usled vremenskih nepogoda.

Većnici su takođe dali saglasnost na dopunu Odluke o osnivanju preduzeća “Urbanizam i izgradnja”, čime je ova firma sada nadležna i za uslužne delatnosti u kopnenom saobraćaju.

Ostale tačke usvojene na današnjoj sednici odnose se na izmene programa poslovanja nekoliko preduzeća, u cilju usaglašavanja njihovih finansijskih planova.

Izvor: Zamedia