Snežana Brložanović planinarka OPSD „Dragan Radosavljević“ koja je inače rodom iz Kladova, u organizaciji PD „Vukan“ iz Požarevca protekle nedelje uspešno je izvela uspon na uspavani vulkan i mitsku planinu Ararat 5137 metara nadmorske visine.

 

Ovaj uspavani gorostas nalazi se u maloj Aziji na tromeđi Turske, Jermenije i Irana, ujedno je i najviši vrh savremene Turske. Za ovu planinu se vezuju mnoga mitska verovanja da se upravo ovde nasukala Nojeva barka, a lokalni meštani ovu planinu još nazivaju i „planina bola“ zbog surovih uslova koji se na njoj nalaze.

Ovu ekspediciju su činili planinari: Snežana Brložanović iz OPSD „Dragan Radosavljević“, Zoran Pavlović (vođa ekspedicije) i Zoran Mikić iz PD „Vukan“ iz Požarevca, Ljiljana Vasiljević iz PD „Bukulja“ iz Aranđelovca.

Ovo je još jedan veliki uspeh Snežane Brložanović koja već učestvovala na sličnim visokogorskim akcijama i postizala rezultate, ali i veliki uspeh i motivacija za OPSD „ Dragan Radosavljević“ i planinare ovog društva koji planiraju u narednom periodu da realizuju neke slične visokogorske aktivnosti.

Reklame