Foto: Dejan Antonijević

Na kasnoantičkom lokalitetu “Felix Romuliana” danas se nastavlja “Antika fest”.

U 18:00 sati biće priređena promocija knjige ,,Car i Galilejac”. U pitanju je predstavljanje prvog izdanja ove drame Henrika Ibzena u Srbiji , u izdanju Akademske knjige iz Novog Sada.

Učestvuju: Spasoje Ž. Milovanović, dramaturg, Nebojša Bradić, reditelj, Bora Babić, urednik Akademske knjige i glumci Ivan Zarić, Vlado Кerošević i Tihomir Stanić.

Od 19:30 sati na programu je scensko-muzička predstava ,,Opsada i pad Кonstantinopolja “po tekstu Mihajla Кritovula u adaptaciji Gorana Markovića i u izvođenju glumaca Tihomira Stanića , Ivana Zarića , i Vlade Keroševića i Gradskog pevačkog društva “Stevan Mokranjac” iz Zaječara.

Sutra,poslednjeg dana festival u 18:00 sati biće održana promocija knjige ,,Metaarheologija”, Staše Babić, u izdanju Clia.

Od 19:30 sati publika će moći da pogleda predstavu ,,Odiseja “po tekstu Homera, u adaptaciji i režiji Vlade Кeroševića , u izvođenju studentata Akademije umjetnosti iz Tuzle.

I danas i sutra obezbeđen je besplatan autobuski prevoz od Zaječara do Romulijane. Polasci su u 17:00 i u 18:00 sati ispred Amana.

Organizatori ,,Antika festa” su Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i “Dunav fest” u saradnji sa Narodnim muzejem iz Zaječara, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Izvor: Pozorište Zoran Radmilović