Reklame

Najmlađi zaječarci uživali u program i interaktivnim radionicama na Kraljevici.

Program ovogodišnjeg Outhide festića činile su radionice koje je pripremio Dečiji centar iz Zaječara sa prijateljima.

Ispred Dečijeg Centra najpre su nastupili bubnjari iz Školice bubnjeva koju vodi Miloš Trajković,  zatim balerine iz Školice Džez baleta profesorke Marije Marković i glumci Dramskog studija koje vodi Selena Ristić Vitomirović.

Za radionice je bila zadužena Genijalna družina Dečijeg centra Dušanke Matić, koja je zajedno sa mališanima pravila figure od recikliranog materijala a posetioci su mogli i da razgledaju izložbu afričkih maski napravljenih na radionicama Genijalne družine.

Kreativnu radionicu izrade muzičkih instrumenata i prvih koraka u stvaranju muzike vodili su Bojan Ćirić i Vladimir Petković dok je Ivana Micić vodila radionicu oslikavanja tela .

Direktorka Dečijeg centra Selena Ristić Vitomirović zahvalila se organizatorima festivala Outhide koji već treću godinu za redom u saradnji sa Dečijim centrom organizuju program za decu i naglasila da ovakva okupljanja pokazuju da mladi ljudi i deca iz našeg grada imaju dovoljno kapaciteta da organizuju ovakve stvari.

„Kada bi se šansa pružala mladim ljudima u ovom gradu mislim da bi za grad a i njih same to bilo dobro i dalo im više motivacije da budu još kretaivniji. Videlo se da deca a i roditelji žele da prisustvuju ovakvim događajima u prirodi i našu Kraljevicu treba čuvati baš iz tog razloga, jer je Kraljevica mesto gde naša deca odrastaju i ona mora da ostane ovakva kakva jeste“-rekla je Selena.

Mladen Stefanovski jedan od organizatora Outhide festivala kaže da pripreme za Outhide festival na vešalima teku po planu i da je ekipa uigranija.

„Na prostoru na vešalima postavljeni su šankovi, u četvrtak nam stiže bina tako da ćemo u petak već od 12 sati moći da krenemo sa tonskim probama. Imamo lepa i pozitivna očekivanja od ovogodišnjeg festivala i ako nas vreme posluži misim da ćemo napraviti jednu lepu priču“-rekao je Mladen Stefanovski.

Karte za Outhide možete kupiti u WinWin i Emmi prodavnicama kao i u  Prostoru za Pomak po ceni od 1200 dinara za dva dana odnosno 800 dinara za veče koliko će koštati karta na samom ulazu.