foto: mup.gov.rs
Reklame

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je direktor policije Vladimir Rebić raspisao nagradu od 500.000 dinara za podatke o muškarcu koji je navodno pratio suprugu Predraga Malog i njihovo dete, a za koga „Srpski telegraf“ lažno tvrdi da je novinar KRIK-a, piše Krik.

U saopštenju piše da MUP intenzivno traga za nepoznatim muškarcem, a da je po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva pokrenut predistražni postupak zbog ugrožavanja sigurnosti.

Podsetimo, KRIK je pre tri dana objavio da je Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, godinama vozio „audi a6“ u vlasništvu „Milenijum tima“, dok je stan te kompanije koristila njegova tadašnja devojka. „Milenijum tim“ angažovan je na brojnim državnim projektima.

Istog dana, prorežimski tabloid „Srpski telegraf“ pokrenuo je prljavu kampanju protiv KRIK-a lažno optužujući novinare naše redakcije da su pratili i uznemiravali suprugu Predraga Malog potkrepljujući svoje tvrdnje video snimkom na kome se vidi muškarac koji nije novinar KRIK.

Urednik „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević optužio je KRIK da koristi „japansku metodu praćenja“ i da je deo tajne operacije „Omča“, koju navodno sprovode zapadne ambasade sa ciljem da sruše Aleksandra Vučića i SNS sa vlasti.

Samo dan kasnije, međutim, tvrdio je da ipak ne zna da li je na snimku novinar ili saradnik KRIK-a.

KRIK je pozvao građane da pomognu da se otkrije ko je muškarac, a reakcija policije usledila je tek nakon izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će nadležni organi istražiti o kome je reč.

Reklame