Foto: Glaas Zaječara
Reklame

Stanari ulice Miloša Velikog i Narodne republike imaju problem sa kontejnerima koji su ostavljeni pored same zgrade. Zbog toga su kako oni kažu podneli prijavu nadležnim organima, jer se smrad širi do njihovih domova.

Nakon uklanjanja kontejnera iz ulice Narodne republike, oni su premešteni u ulicu Miloša Velikog i ostaljeni na samo par metara od zgrade. Stanari obližnjih kuća kao i zgrade kažu da se smrad oseća i u njihovim domovima.

Kontaktirali smo JKS „Zaječar“ ali su nam iz ovog preduzeća kazali da je prava adresa za ovaj problem Komunalna inspekcija. Više puta smo zvali broj Komunalne inspekcije ali oni nisu odgovarali na pozive naše redakcije.

Foto: Glas Zaječara

M.T. stanarka ulice Miloša Velikog kaže da joj kontejneri smetaju ali do sada nije podnela zvaničnu prijavu.

„Žalili smo se, ali zvaničnu pijavu nismo podneli. Nismo jedini kome kontejneri smetaju, pošto se nalaze pored same zgrade ispod prozora“. kaže naša sagovornica.

Jedan od stanara pomenute zgrade kaže da je pre nekoliko dana podneo prijavu zbog kontejnera.

„Pre nekoliko dana podneo sam prijavu zbog kontejnera. Kontejneri smetaju i ljudima iz zgrade kao i stanarima koji imaju privatne kuće“. 

Prema njegovim rečima to su kontejneri iz ulice Nikole Pašića, i Narodne republike, a postavljeni su u njihivoj ulici pored zgrade.

„Stanje je užasno, ljudi parkiraju vozila pored kontejnera, poneki vrše nuzdu, i ta prljavština sliva se u dvorišta pored“kaže naš sagovornik.

Kako on tvrdi kada se kontejneri napune širi se smrad do stanova, tako da se oseća u skoro svim domovima.

Da li će nadležne službe reagovati i rešiti ovaj problem, čekaćemo nekoliko dana.