Foto: Neformalna grupa "Mladi za Braćevac"
Reklame

Neformalna grupa „Mladi za Braćevac“ poziva sve  zainteresovane da se uključe u realizaciju projekta “ BraVo – Braćevačke vode“.

Projektni tim neformalne grupe „Mladi za Braćevac“ koji čine Ivana Đokić, Sanja Stojanović, Nemanja Jonović, Jelena Đokić i Malijana Milisavljević i ove godine pripremio je projekat koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta života meštana ovog sela.

Foto: Neformalna grupa „Mladi za Braćevac“

Ova neformalna grupa u prethodnom periodu realizovala je projekat „Beležimo zdravlje“, a sačinila je i „Braćevački kuvar starih jela i pića. Ove godine okrenuli su se uređenju česama i izvoršta u ovom selu.

„Braćevac selo sa okolinom poznato je po svojim javnim bunarima, česmama, izvorima odakle su se meštani snabdevali vodom, što i danas manje-više čine.
Ono što je nas iniciralo da napišemo i predamo ovaj projekat koji je i odobren za sprovođenje, je saznanje da je većina bunara i česama zapuštena, voda zagađena, a meštani se sve manje snabdevaju sa njih. Cilj je da se 16 bunara i česama malo sredi, voda sa tri izvorišta ispita u Zavodu za javno zdravlje i jasno obeleže uređeni objekti.“ – kažu mladi volonteri.

Foto: Neformalna grupa „Mladi za Braćevac“

Za završnu prezentaciju je planirana analiza dobijenih rezultata i jedna radionica o odlaganju opasnog otpada od herbicida i pesticida.

U sprovođenje projekta su uključeni mladi, ali i stariji meštani, prvenstveno najveći proizvođači poljoprivrednih proizvoda.“ – poručuju članovi ove neformalne grupe.

Svi zainteresovani za učešće u ovom projektu mogu se prijaviti putem sledećeg linka: BRAĆEVAC MOJE SELO

Neformalna grupa “Mladi za Braćevac“ projekat realizuje u saradnji sa Odredom izviđača “Đorđe Simeonović“ Zaječar, auz finansijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.