Foto: Tehnička škola Zaječar

Učenik drugog razreda Tehničke škole u Zaječaru, Mladen Stojanović osvojio je prvu nagradu u kategoriji multimedijalni rad na konkurs organizovan od strane  Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.

Mladen Stojanović, učenik drugog razreda Tehničke škole u Zaječaru, smera elektrotehničar informacionih tehnologija prijavio na konkurs putem društvenih mreža i sa filmom “Maska Života” osvojio prvo mesto.

„Za konkurs sam saznao preko instagrama. Odlučio sam da pogledam o čemu se radi i uvideo da je to idealna prilika za mene, zato što me to privlači i već se neko vreme bavim multimedijalnim sadržajem i dizajnom. Na zadatu temu sam odgovorio svojim prvim kratkometražnim filmom. Sama ideja mi je vrlo brzo došla. Želeo sam nešto jednostavno a idealno. Tri dana sam proveo u smišljanju i pisanju scenarija a kasnije sam sa dva dobra prijatelja a ujedno i dva glavna glumca ovog filma, takođe učenicima Tehničke škole, Martom Branković i Stefanom Nicićem, snimio film. Snimanja su bila zabavna i nakon 3 do 4 dana uspešno završena. Najteži deo posla i krajnja montaža filma je ostala i to je trajalo skoro dve nedelje. Uspeo sam da od  iseckanih i neurednih kratkih video klipova napravim jedan kratak film u trajanju od 13 minuta“

“Maska Života” je ugledala svetlost dana. Tako sam nazvao svoj kratak film i pod tim nazivom sam odgovorio na zadatu temu konkursa. Saznao sam da se na sam konkurs prijavilo oko 170 učesnika u svih 6 kategorija i da je naš film “Maska Života” u kategoriji Multimedijalni rad, osvojilo prvu nagradu“.- kazao je Mladen.

Direktor Tehničke škole, Goran Stanković ponosan je na  Mladena i kaže da podržava kada mladi pokažu svoju kreativnost.

„Vrlo smo ponosni kao škola na uspeh i nagradu koju je osvojio naš Mladen Stojanović. I želim mu da nastavi ovim uspešnim putem. Napomenuo bih  da učenici naše škole imaju svu moguću podršku i kod savladavanja gradiva predviđenog nastavnim planom i programom i svu slobodu da se oprobaju i u vannastavnim aktivnostima  gde mogu da ispolje sve svoje strasti i svoju kreativnost u nečem drugom. Ističem da svi naši nastavnici podržavaju, pospešuju i ohrabruju naše učenike da se slobodno izraze i na drugim poljima netipičnim za Tehničku školu“, istakao je Stanković.

Razredni starešina Saša Nikolić kaže da mu je drago što je Fakultet savremenih umetnosti iz Beograda prepoznao kvalitet i dodelio prvu nagradu pravoj osobi.

„Mladen je vrlo kreativan i posvećen nastavi i učenju i drago mi je da pored svih svojih obaveza u školi pronalazi vremena za svoju strast. Vrlo sam ponosan na ovo priznanje koje je dobio na početku svog školovanja i radujem se njegovim budućim priznanjima koja će sigurno doći. Drago mi je što je jedna visokoškolska ustanova kao što je Fakultet savremenih umetnosti iz Beograda prepoznala kvalitet i dodelila prvu nagradu pravoj osobi za to“, rekao je Nikolić.

Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, godinama raspisuje konkurs za srednjoškolce kreativce, podeljen u 6 kategorija: crtež, slika, dizajn, fotografija,video i kreativni tekst. “TELO“ je tema ovogodišnjeg konkursa.

Pogledajte nagrađeni dugometražni film „Maska života“.