U nedelju 29. jula oko 45 minuta iza ponoći ulicom 23. divizije prolomio se strahovit tresak!

Krećući se velikom brzinom iz ulice Nikole Pašića vozilo marke „Ford fokus“ koji je upravljala J.C. skrenulo je u ulicu 23. divizije, udarivši u parkirano vozilo marke „Citroen“ i  prešavši u suprotnu traku oborilo je i, kako svedoci navode, priklješilo uz drvo pešaka koji se u tom momentu nalazio na trotoaru.

Mlada Zaječarka Nevena Veljković tom prilikom zadobila je teške telesne povrede, zbog kojih je odmah transportovana u Kliničko bolnički centar u Nišu.

Foto: Printscreen / Privatna arhiva

Kako nezvanično saznajemo od izvora bliskih istrazi lekari Kliničko bolničkog centra u Nišu uložili su nadčovečanski napor kako bi mladoj Zaječarki spasili nogu, koja od siline udaraca bila gotovo odvojena od tela. Borba, kako saznajemo, još uvek traje, ali stanje je trenutno stabilno i postoje indicije da će oporavak biti potpun.

Vozilo je čini se, u šta se možete uveriti i na sledećm snimku, neprimerenom brzinom skrenulo u ulicu 23. divizije, zbog čega je, najverovantije, i došlo do gubitka kontrole i stravične nezgode koja je lako mogla da se završi tragično.

A evo i video snimka iz drugog ugla na kome je cela situacija daleko jasnija i vidi se kretanje i vozila i pešaka:

Stravičnoj nezgodi kumovala je, navodno i neprimerena upotreba alkohola.

Naime kako izvori bliski istrazi tvrde J.C, koja je u momentu nezgode upravljala vozilom, navodno je u momentu sudara imala 1,6 promila alkohola u krvi.

Imajući u vidu da se Policijska uprava Zaječar ni nakon 48 časova od nastanka nezgode nije oglasila o  bili smo prinuđeni da zatražimo da nam dostave zvanično saopštenje za javnost i evo odgovora koji smo dobili:

Foto: Printscreen

Do kada će bahati vozači uzimati danak – ne zna se, ali je posle ove nesreće još jednom postalo jasno da je nepohodno da se ulože značajni napori kako bi se bezbednost u saobraćaju podigla na značajno viši nivo od onog na kome se trenutno nalazi.

1 komentar