Foto: screenshot Novo jutro Tv Pink

Vlasnik, osnivač i direktor Pink media grupe Željko Mitrović ozcenio je danas da su „Vičićeve mere, koje su u direktnoj vezi sa disciplinom naroda, zdravstveni radnici, koji su profesionalno radili, kao i Vučićeva snalažljivost i spremmnost da nabavi opremu“, tri glavna razloga „zašto se Srbija spasila“.

„Znam koliko mu je bilo teško da nabavi opremu i to ne samo respiratore, već i opremu za prevenciju“, rekao je Mitrović u programu „Novo jutro“ televizije Pink.

Govoreći o humanitarnoj pomoći koju je delio, Mitrović je konstatovao da ona nije toliko značajna i objasnio da svako ko raspolaže nekim resursima mora imati potrebu da pomognu.

„Ja imam višak energije i tu potrebu da se uključim u akcije. Sve što sam ja uradio, pa i druge firme, zanemarljivo je u odnosu na to šta je država uradila“, naglasio je Mitrović.

On misli da se „Srbija provukla bez većih ožiljaka kroz muku i pandemiju, a pre svega jer je država reagovala munjevito“. Mitrović ističe da je podelio više od 50.000 vizira, 50.000 maski i sterilizatora i objašnjava da je želeo da se „pročuje“ o humanitarnoj akciji, iako su ga mnogi ismevali.

Osvrćući se na napade da je na „ovoj“ ili „onoj“ strani politike, Mitrović je uzvratio da se ne govori o političkim partijama, već o zdravom razumu.

On ne zna kako ne postoji konsenzus oko jedne stvari, „a to je da smo se odlično provukli kroz koronu“ i poručuje da bismo mogli da govorimo o zdravom društvu, kada bismo imali konsenzus.

„Njima je poenta samo da napadaju, iako bi im rejting verovatno porastao kada bi priznali da je posao urađen dobro“, ocenio je Mitrović i pohvalio odlične ekonomske rezultate Srbije. Povodom protesta dela opozicije u četvrtak uveče, on je stekao utisak da je „fićfirićima ispred Skupštine“ žao što su penzioneri preživeli“.

Kada je reč o napadima na njega da je „nadrilekar“, Mitrović je odgovorio da ne može da sedi skrštenih ruku kada se ovako nešto dešava i podseća da već godinama, kada je u inostranstvu, ide na tretman ozoniziranja krvi.

„Mnogo je slatko nazvati me nadrilekarom zbog ozonizacije i UV svetlosti koja je dokazana i primenjuje se u kliničkim studijama“, rekao je Mitrović i naglasio da uživa da sluša napade, za koje smatra da su licemerni.

Izvor: Danas

Reklame