Izvor: Pixabay

Saznajte koji su to najčešći mitovi o ženskoj seksualnosti. Gde muškarci greše kada njihov pogled na žensku seksualnost u pitanju.

Ženska seksualnost je prepuna zagonetki i pogrešnih ideja koje ljudi o njoj imaju. Kako bi se izbegli stereotipi, važno je srušiti mitove i otkriti istine. Prva i najveća istina je da je svaka žena jedinstvena i da na možda drugačiji način pronalazi zadovoljstvo od neke druge. Što se mitova tiče, oni su brojni, a mi vas ovoga puta suočavamo sa 9 najraširenijih.

1. Prvi put je bolan

Prvi put ne mora nužno biti bolan. Tačno je da se himen tada može pocepati, ali kako on nije membrana prepuna nerava, to neće uticati na pojavu bola. Bol prilikom prvog seksualnog odnosa najčešće je posledica straha koji mišiće vagine sprečava da se opuste.

2. Vaginalni i klitorisni orgazam

Jedan od najraširenijih mitova kada su u pitanju žene i seksualni odnosi je onaj da postoji razlika između žena koje doživljavaju orgazam zahvaljujući stimulaciji klitorisa i onih koje to postižu vaginalno, odnosno zahvaljujući muškom polnom organu. Važno je razjasniti da je orgazam jedinstven, bezobzira na to šta ga izaziva, da je klitoris zona sa najvećim brojem nervnih završetaka i da je njegova stimulacija jednostavno nezaobilazna prilikom penetracije. S toga ne čudi što neki dovode u pitanje postojanje vaginalnog orgazma, tvrdeći da postoji samo onaj izazvan stimulacijom klitorisa.

3. Ne prija im seks tokom ciklusa

Istina je da nekim ženama, kao ni muškarcima, nije prijatno da imaju odnose tokom menstrualnog ciklusa. Međutim, dokazano je da vođenje ljubavi u tom periodu može biti vrlo korisno. Naime, seks umanjuje menstrualne bolove i, što je još važnije, veća osetljivost tokom ovih dana podiže seksualno zadovoljstvo na još veći nivo.

4. Žene ne pokazuju inicijativu u seksu

Na početku veze žene su nešto stidljivije i opreznije, ali kad bolje upoznaju partnera, otkriju šta vole i opuste se, pretvaraju se u prave lavice u krevetu.

5. Žene ne masturbiraju

Čak 80 odsto žena priznaje da masturbira, što ne znači da i ovaj ostatak od 20 odsto to ne radi. Na taj način žene se bolje upoznaju sa svojim telom, otkrivaju šta ih uzbuđuje, a šta im smeta i, kao i muškarci, uživaju u tome.

6. Seksualni život se završava u menopauzi

Naprotiv! Menopauza je za veliki broj žena period u kome u seksu uživaju više nego ikada. Žena se u menopauzi više ne opterećuje mogućom neželjenom trudnoćom, dobro poznaje sebe, svoje želje i potrebe i, naročito ako ima partnera sa kojim je dug vremenski period, ima više poverenja u svog muškarca. Iako se problemi vaginalne suvoće mogu pojaviti, rešenja svakako postoje, a jedno od njih jesu lubrikanti.

7. Žene ne preuzimaju kontrolu u spavaćoj sobi

Kad jednom shvate šta žele i vole u seksu to će pokazati partneru i voditi glavnu reč među čaršavima.

8. Ne prija im seks tokom trudnoće

Osim ako trudnoća nije rizična ili ako lekar nije to zabranio, seks tokom svih faza trudnoće pričinjava užitak. Mnoge žene koje su ga već iskusile karakterišu ga kao fantastično, nezaboravno iskustvo. Samo je potrebno pronaći udobnu pozu i opustiti se.

9. Žene imaju manju potrebu za seksom od muškaraca

Ovaj vrlo rašireni mit može biti štetan za oba pola, kako za žene, tako i za prvo seksualno iskustvo muškarce. S jedne strane, žene koje imaju veću seksualnu želju od muškaraca (a to je itekako moguće) mogu biti smatrane za nimfomanke, dok u isto vreme muškarci tom ženinom prevelikom željom mogu biti povređeni na planu svoje muškosti. Seksualna želja zavisi od velikog broja faktora, a pol svakako nije jedan od njih.

10. Što je glasnija, to joj je lepše

Uzdasi i krici tokom seksualnog odnosa jesu način da se izrazi zadovoljstvo. Međutim, ima žena koje to gotovo nikada ne čine ili su vrlo tihe, ali to nikako ne umanjuje nivo njihovog zadovoljstva. Neke od njih osećaju da na taj način gube deo energije, dok druge tako gube koncentraciju i više vole da uživaju u tišini.

11. Analni seks im ne pričinjava zadovoljstvo

Razlog zašto žene odbijaju analni seks svakako je strah od bola, jer se radi o zoni sa velikim brojem nervnih završetaka. Međutim, upravo zbog te prevelike osetljivosti analni seks za neke žene može biti vrlo uzbudljiv.

Izvor: Opusteno.rs