Reklame

Scenu je danas zauvek napustila jedna od najvećih umetnica ovih prostora – Milena Dravić. Minutom ćutanja, u znak poštovanja prema neizbrisivom tragu koji je Milena Dravić ostavila, otpočeli su 27. Zoranovi dani.

Organizatori su ove godine uložili značajan napor kako bi 27. Zoranovi dani bili bolji od prethodnih, ali pored iskustva ekipe koja stoji iza festivala, veliku ulogu odigrala je i pomoć prijatelja. – istakao je u svom obraćanju Vladimir Đuričić direktor zaječarskog teatra.

Ove godine prve večeri festivala nastupiće glumci zaječarskog pozorišta, koji će premijerno izvesti predstavu „Audijencija / Vernisaž“. Poslednje festivalske večeri nastupiće umetnička trupa iz Kine.

Festival pozorištnih minijatura, bogat prateći program, promocije i kvalitetne predstave – ukratko je ono što očekuje Zaječar koji će u narednih devet dana biti kulturni centar regiona i Srbije.

Njegovo preosveštenstvo episkop Timočki gospodin Ilarion pozdravio je publiku u ime gradonačelnika, ali i u svoje lično ime.

Zahvalivši se na početku svog obraćanja direktoru Vladimiru Đuričiću na saradnji ostvarenoj tokom Festivala hrišćanske kulture istakao je da su 27. Zoranovi dani još jedan od dokaza da je Zaječar grad koji ima perspektivu.

Čestitajući današnji praznik Njegovo preosveštenstvo episkop Timočki gospodin Ilarion poželeo je dobrodošlicu svima izražavajući želju da festival protekne u najboljem redu.