Reklame

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto je 38 pušaka, 13 pištolja, tri revolvera, više od 2.200 komada municije različitog kalibra, kao i jedna ručna bomba.

Protiv 32 osobe zbog ovog krivičnog dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

U više odvojenih akcija, takođe u prethodnih nekoliko dana, u cilju suzbijanje imovinskih delikata, uhapšena je 41 osoba.

Takođe, uhapšeno je i 14 osoba po prethodno raspisanim potragama, dok su protiv 75 osoba krivične prijave podnete u redovnom postupku, od kojih je 11 maloletnih lica.

Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 223 krivična dela razbojništava, razbojničkih krađa, teških krađa i krađa.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su A.P. (1984) osumnjičenog da je od troje gostiju jednog hotela u Sokobanji ukrao novac.

Sumnja se da se A.P. ušunjao kroz otvoren prozor u dve sobe hotela iz kojih je od oštećenih ukrao više od 50.000 dinara i 50 evra, kao i da je iz vozila, koja su se nalazila na parkingu hotela ukrao od oštećenih oko 90.000 dinara, 550 evra i 50 švajcarskih franaka.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.