fbpx
Home Društvo Ministarstvo odbrane Srbije najavilo prijavu protiv Obradovića zbog poziva na rušenje poretka

Ministarstvo odbrane Srbije najavilo prijavu protiv Obradovića zbog poziva na rušenje poretka

Firo: printscreen rts, n1

Ministarstvo odbrane Srbije je danas najavilo da će podneti još jednu krivičnu prijavu protiv lidera Dveri Boška Obradovića, zbog „pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja“.

Navodeći da je protiv lidera Dveri još 3. marta podnelo prijavu zbog istog krivičnog dela, Ministarstvo je u saopštenju ocenilo da „danas ne bismo slušali Obradovića kako ponovo poziva pripadnike Vojske, Policije i BIA na oružanu pobunu i građanski rat“ da je tužilaštvo reagovalo po prvoj prijavi.

„Pitamo se u kojem pravnom sistemu je moguće pozvati na nasilje i puč, a za to ne biti krivično gonjen i gde to poziv na pobunu ne zaslužuje postupanje“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da „činjenica da Obradovića niko ne sluša i ne shvata ozbiljno, nije oslobađajuća okolnost“.

„Njegovo vidno nervno rastrojstvo i neuračunljivost mora tek biti dokazano u krivičnom postupku i ne može unapred biti razlog za odustajanje od krivičnog gonjenja“, napisalo je Ministarstvo odbrane.

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je danas policiju „da se pobuni i da ne trpi da im kriminalni klan Nebojše Stefanovića bude na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova“.

„Časni oficiri i patriote kako možete da trpite da vam Aleksandar Vulin bude ministar odbrane? Časni predstavnici BIA kako možete da trpite da vas zloupotrebljavaju za partijske svrhe Srpske napredne stranke?“, pitao je Obradović pred novinarima u Skupštini Srbije.

Izvor: Danas

Reklame