Foto: Mup

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Zaječaru da će vraćanje policajaca pozornika na ulice, policiju učiniti vidljivijom i dostupnijom građanima, što će ojačati poverenje, a preventivni rad policije učiniti efikasnijim. Poseta ministra bez prisustva lokalnih medija.

Na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Zaječaru, ministar Vulin je ukazao da će jedan od prioriteta u radu ove policijske uprave, ali i svih drugih uprava u Srbiji, biti uspostavljanje pozorničkih rejona i određivanje policajaca koji će biti zaduženi za njih, koji će svakodnevno biti na usluzi građanima za potrebe i bezbednosne probleme koje ih muče.

Ministar Vulin je naglasio da rad policije mora biti usmeren na bolju komunikaciju sa građanima, što će uz preventivno delovanje i osećaj veće bezbednosti, uticati i na bolju informisanost policije o bezbednosnim potrebama građana.

„Policajac pozornik biće svakodnevno u svom kvartu, ljudi će ga poznavati i moći da mu se obrate u svakom trenutku. Građani će moći da mu se požale ukoliko se u njihovom kraju skuplja problematična grupa, ako ih je strah da šetaju delom kvarta koji je nedovoljno osvetljen, da im pomogne u svakoj situaciji vezanoj za delokrug rada policije“, istakao je ministar Vulin.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić, analizirani su i
rezultati koje je Policijska uprava u Zaječaru ostvarila u prethodnom periodu, a poseban akcenat bio je na merama koje treba preduzeti kako bi se dodatno ojačali kapaciteti i poboljšali rezultati u pojedinim oblastima rada.

Na sastanku je istaknuto da je neophodno dodatno ojačati aktivnosti na unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima, posebno imajući u vidu da je na teritoriji koju pokriva ova policijska uprava tokom prošle godine u saobraćaju stradalo 10 ljudi.

Ministar Vulin u Policijskoj upravi Zaječar položio je cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima ove uprave.

Lokalni mediji iz Zaječara, nisu dobili poziv da prisustvuju poseti ministra Aleksandra Vulina, tako da će građani ostati uskraćeni na odgovore na pitanja koja smo želeli da postavimo.

Reklame