foto: migeli
Operacije na kičmenom stubu oduvek su izazivale veliki strah među pacijentima, a naročito intervencije na vratnom delu kičmenog stuba. Međutim, današnje vreme, pruža neke nove-alternativne mogućnosti lečenja diskus hernije – BEZBOLNIM metodama bez operacije!

Ukoliko patite od diskusa vratnog ili lumbalnog dela kičme, ne želite više da uzimate lekove protiv bolova i na taj način privremeno rešavate vaš problem, obišli ste sve lekare i definitivno ne želite da se podvrgnete operaciji diskusa i da se izlažete ozbiljnim rizicima koje takva operacija nosi… Mi imamo rešenja za Vaš problem!!!

foto: migeli

Centar kiropraktike “PREPOROD” u svojoj ponudi ima najsavremenije aparate za lečenje diskus hernije, proizvođača Holandske firme Enraf nonijus, lidera u proizvodnji medicinskih pomagala i opreme, koja posluje 90 godina.

Šta je diskus hernija?

Diskus hernija je promenjeno stanje discusa nastalo usled degenerativnih promena, a ređe nakon trauma. Ova promena dovodi do stvaranja “izbočenja, džepa”, pa u zavisnosti od mesta gde se ta promena dogodila, vrši pritisak na okolno tkivo i dovodi do određenih tegoba.

Kičmeni stub je, usled svakodnevnih životnih aktivnosti, izložen stalnim mikrotraumama. To naročito važi za vrat, koji je mali i pokretljiv deo tela u odnosu na težinu koju „nosi“ (glava).

Diskusi su želatinozne pločice smeštene između pršljena, a imaju ulogu šok absorbera – oni upijaju mikrotraume, štiteći međupršljenske zglobove i druge strukture kičmenog stuba.

Svaki bol u kičmi se mora ublažiti ili otkloniti. Efekti lecenja treba da su evidentni već nakon prve posete stručnjaku za lečenje bola.

Najefikasniji sistem lečenja diskus hernije je kombinacija kiropraktike, spinalne dekompresije i fizikalne terapije što sve novije statistike u razvijenim zemljama pokazuju!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa lečenjem diskus hernije, saznajte više o samoj terapiji tako što ćete kontaktiati našu ordinaciju Centar kiropraktike “PREPOROD” i kiropraktičara i atlasologa Miloša Prvanovića!

U našoj ordinaciji Centra kiropraktike “PREPOROD” možete zakazati Vaš BESPLATAN pregled, a možete nas kontaktirati i putem telefona 0631788818
Crvene armije 84 u Zajecaru

Reklame