Foto: Glas Zaječara Zorana Mihajlović

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je u razgovoru sa direktorom kineske kompanije CRBC u Srbiji, Džang Sjaojuenom rekla da je vrednost zajedničkih projekata Srbije i Kine veća od sedam milijardi evra.

„Pored izgradnje autoputa od Preljine do Požege, koja je u toku, za nas je veoma važna izgradnja Fruškogorskog koridora, izrada projektno-tehničke dokumentacije za deonicu od Požege do Duge poljane, kao i izgradnja brze pruge Beograd-Niš i Niš-Preševo. Sa kompanijom CRBC imamo odličnu saradnju i uspešno završene projekte i verujem da ćemo i na budućim zadacima dobro sarađivati“, rekla je ona.

Džang Sjaojuen istakao je zadovoljstvo zbog novih zajedničkih projekata i naveo da je uprkos epidemiji koronavirusa urađen veliki posao do sada.

„Raduje nas što ćemo saradnju nastaviti i na novim, za Srbiju značajnim projektima. Pripremamo dokumentaciju za deonicu autoputa od Požege do Duge poljane, spremni smo za Fruškogorski koridor, ali i za dalje razgovore kada je u pitanju rekonstrukcija brze pruge“, rekao je on, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: N1