Foto: Glas Zaječara Zorana Mihajlović

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je sa svojim saradnicima i direktorima resornih javnih preduzeća Zaječar i u razggovoru sa gradonačelnikom Zaječara i predsednicima opština kazala da će Vlada republike Srbije uložiti 2.7 milijarde dinara u drumski i 11 milijardi dinara za železnički saobraćaj.

Ona je kazala da će u narednom periodu život građana Zaječarskog okruga biti mnogo kvalitetniji u odnosu na danas, i najavila šta se planira u izgraditi u narednom periodu.

Foto: Glas Zaječara Zorana Mihajlović

„Nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima grada Zaječara, Sokobanje, Boljevca i Knjaževca, doći će do dodatnih ulaganja u putnu infrastrukturu i iznosiće 2.7 milijardi dinara.

Republički budžet je stabilan i kad znamo šta su prioriteti nije problem realizovati ih. Sastanak je bio veoma dobar i nadam se da ćemo u narednom period videti rezultate svega onoga što smo se dogovorili“.- kazala je ministarka Mihajlović.

Sa gradonačelnikom Zaječara razgovarano je o ulaganju u putnu infrastrukturu i šta su prioriteti u gradu na Timoku, kao i o putu Zaječar – Paraćin.

„Imali smo poseban sastanak sa gradonačelnikom Zaječara i njegovim ljudima , razgovarali smo o uređenju  putne infrastrukture, industrijske zone kao i o nekim drugim ulicama koje ćemo u narednom periodu  do kraja ove godine a pre svega 2020 godine završiti. Dogovorili smo se ko šta radi, koji su ljudi iz kabineta koji će sve to pratiti.

„U Put Zaječar –Paraćin procena je da je potrebna investicija između 450 I 650 miliona evra.Tek nakon što se projekatna dokumentacija završi  moći ćemo sa sigurnošću da znamo“.istakla je ministarka.

Rekonstrukcija pruge od Niša do Zaječara biće završena sledeće godine kao železnička stanica u Zaječaru.

„U železnički saobraćaj u ovom kraju ulažemo 11 milijardi i to za deonicu od Niša do Zaječara i rekonstruisanu prugu Požarevac–Majdanpek“

„Naravno da će biti gotovo do sledeće godine, a veoma je važno za rekonstrukciju pruge to što se 90 pružnih prelaza nalazi na trasi i svih devedeset će biti sređeno a biće rekonstruisana i železnička stanica u Zaječaru. Kako smo postavili rok tako će biti“istakla je Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Boško Ničić kazao je koliki je značaj svih projekata, kao i koliki je to novac u odnosu na budžet grada Zaječara.

Foto: Glas Zaječara Boško Ničić

„Razgovarali smo o više tema što se infrastrukture tiče i nadam se da ćemo u narednom periodu sve zacrtane projekte sprovesti u delo. Realizacija projekata prevazilazi višegodišnje budžete grada Zaječara i nadam se da će Zaječar posle njihove realizacije izgledati znatno bolje“.– istakao je Ničić.

Podsećamo, ministarka Mihajlović nije obišla radove na rekonstrukciji puta Zaječar-Šljivar-Lenovac-Lasovo, održala je sastanak sa načelnikom Zaječarskog upravnog okruga Vladanom Paunovićem i predsednicima opština Zaječarskog okruga, a nakon toga razgovarala sa gradonačelnikom Zaječara, Boškom Ničićem i saradnicima. Ministar Vanja Udovičić danas nije posetio Zaječar.

Reklame