Foto: Privatna arhiva

Meštani Vratarnice sproveli su juče akciju čišćenja izvorišta i kaptaže vodovoda „Vrbanski kladenac“.

Deo meštana Vratarnice svoju potrebu za zdravom pijaćom vodom zadovoljava upravo zahvaljujući vodovodu „Vrbanski kladenac“, koji je sedamdesetih godina izgrađen za potrebe snabdevanja ovog sela.

Da dogovor kuću gradi, složni i radni meštani dokazali su juče uspešnom realizacijom akcije koja je za cilj imala uređenje i čišćenje izvorišta i kaptaže ovog vodovoda.

Foto: Privatna arhiva

„Vodovod „Vrbanski kladenac“ je izgrađen 1977. Uz potpunu dokumentaciju i po najvišim standardima za ovu vrstu vodovoda u to vreme.

Ima 59 korisnika i uvek zdravu vodu pod kontrolom Zavoda za javno zdravlje. Snabdevanje je uvek uredno, osim u godinama sa ekstremno visokim temperaturama, a i tada ima 1-2 prekida u trajanju od dva dana. Sada je uočen smanjen dotok vode i zato se pristupilo čišćenju izvorišta, prihvatnih kanala i prihvatnog bazena sa taložnicima. Sve radove izvode korisnici bez naknade.

Tekuće održavanje vrše članovi UO bez dinara naknade. Cena vode je 10 dinara/m3 i iako je naplata oko 60% održavanje nije ugroženo.“ – izjavio je za portal „Glas Zaječara“ Dragan Petrović, jedan od učesnika ove akcije.

Sloga i preduzimljivost meštana Vratarnice u borbi za zdravu i pijaću vodu zaslužuje svaku pohvalu i u praksi dokazuje da je svaki poduhvat izvodljiv kada postoji dobra volja i sloga.

Uz predani rad i napore meštana izvesno je da će „Vrbanski kladenac“ još dugo snabdevati meštane zdravom, pijaćom vodom tokom cele godine.

Foto: Privatna arhiva
Reklame