Foto: Glas Zaječara

Savet mesne zajednice Kotlujevac u saradnji sa Fondacijom Iskorak organizovao je danas glasanje za izbor ideje za uređenje javnih površina u Kotlujevcu. Glasalo se za jedan od tri ponuđena predloga i najviše glasova je dobio predlog broj 1. uređenje Pivarske česme i Tri česme.

Foto: Glas Zaječara

Danas su meštani Kotlujevca glasali za jedan od tri predloga koji su građani ranije predložili da se urede.

Najviše glasova je dobio predlog broj 1, Uređenje Pivarske česme, gde će se postaviti klupa i dve korpe za smeće, kao i posipanje rizle, dok kod Tri česme u planu je farbanje fasade česme i postavljanje oglasne table za postavljanje obaveštenja, kao i menjanje dasaka na klupama i farbanje istih. Za ovaj predlog je glasalo 32 građana i građanki Kotlujevca od 55 koliko se odazvalo na poziv za glasanje.

Jugoslav Petrović, predsednik MZ „Kotlujevac“ kazao je da se ovo uređenje organizuje sa Fondacijom „Iskorak“.

Foto: Glas Zaječara Jugoslav Petrović

„U saradnji sa Fondacijom Iskorak pre mesec i po dana raspisan je konkurs za uređenje javnih površina u gradskim mesnim zajednicama. Obavestili smo o konkursu do 15.10. građane naše mesne zajednice da mogu podneti svoje predloge. U kancelariju mesne zajednice stiglo je pet predloga, od kojih smo dva morali da odmah odbacimo jer su zahtevali veća finansijska sredstva. Pravilnikom su predviđena sredstva u iznosu od 140.000 dinara i gledali smo da se projekti uklope u tu cifru. Prvi projekat tiče se uređenja česama – tkz. pivarske česme i tri česme. Drugi projekat je projekat za uređenje platoa ispred stambene zajednice A5, kod česmice. Treći projekat je projekat uređenja platoa ispred Doma kulture“.-kazao je Jugoslav Petrović.

Dejan Perić, iz Fondacije „Iskorak“ je objasnio je cilj ovog projekta, i kakva je bila ideja.

Foto: Glas Zaječara Dejan Perić

„Projekat Vitalne ideje obuhvata pet gradskih mesnih zajednica. Ideja je bila da kroz ovaj projekat građani mesnih zajednica predlože šta bi se moglo srediti u njihovim zajednicama. U saradnji sa savetima mesnih zajednica sprovodi se projekat, a ideja je da se sazove zbor građana i da se kroz mini referendum izvrši izbor ideja. Predviđeni iznos sredstava po mesnoj zajednici je 140.000,00 dinara i to nije puno, ali smatramo i da se sa tim novcem nešto može uraditi. Naša ideja je da kroz projekat ukažemo da je mesna zajednica, kao najniža lestvica lokalne samouprave ne dobija dovoljno sredstava i nema mogućnost da vrši svoju funkciju“kazao je Perić.

Pravo glasa imali su svi stanovnici sa teritorije Mesne zajednice Kotlujevac.

Foto: Glas Zaječara
Reklame